Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2017, 20:33
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovenky sa nehanbia dojčiť na verejnosti. Na Facebooku zdieľajú zaujímavé momentky a podporujú aj ostatné mamičky

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Dojčenie na verejnosti nie je nič nezvyčajné.

Prvý augustový týždeň ženy po celom svete oslavujú ako Svetový týždeň dojčenia. Dojčenie je prirodzená aktivita, ktorou si prechádza väčšina mladých mamičiek, a aj keď išlo najmä v minulosti o celkom tabuizovanú tému, v súčasnosti je už svet otvorenejším a akceptujúcejším miestom. Aj dnes ešte mnohým ľuďom vadí, ak vidia mamičky dojčiť na verejnosti, avšak dojčiace mamičky zvyčajne nikoho neobťažujú a snažia sa len zabezpečiť najlepšiu starostlivosť, akú si ich bábätko zaslúži. Nezáleží na tom, či sa práve nachádzajú v súkromí domova, alebo sa vybrali na prechádzku niekam do parku, ak dieťa potrebuje nakŕmiť a žena ešte stále dojčí, nikoho by nemal pohoršovať pohľad na obyčajnú ľudskú prirodzenosť.

Slovensko sa do Svetového týždňa dojčenia zapojilo taktiež, a to prostredníctvom mnohých mamičiek a občianskemu združeniu MAMILA, ktoré na Facebooku zdieľajú svoje fotografie pod hashtagom #sancapredojcenie. Na fotografiách človek vidí mamičky na najrôznejších miestach, či už v helikoptére, alebo v zoologickej záhrade, a je len a len pozitívne, že sa móda dojčenia na verejnosti čoraz častejšie dostáva aj do slovenskej spoločnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia