Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2017, 19:09
Čas čítania 0:00
Marek R.

Najlepší ramen na svete? Niektorí ľudia čakajú až desať dní, aby si mohli túto dobrotu vychutnať

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ale čakať sa určite oplatí.

Obľúbené jedlo Naruta je čoraz populárnejšie aj u nás na Slovensku. Ramen je japonská rezancová polievka. Vaječné rezance sa servírujú so silným vývarom z mäsa a riasy kombu. Ďalšími zložkami sú obvykle bravčové karé, vajíčka, bambusové výhonky a jarná cibuľka.

Reštaurácia Ichiran sa môže pochváliť najlepším ramenom na svete, teda aspoň podľa Forbesu, ktorý jej dal takéto ocenenie v roku 2016. Našli by ste ju v japonskom meste Fukuoka, no prevádzku otvorili aj za hranicami štátu, konkrétne napríklad v taiwanskom Taipei. Chýry o tomto významnom ocenení sa okamžite začali šíriť medzi domácimi, ale aj medzi turistami a dopyt po ramene vzrástol naozaj drasticky. Dnes sú ľudia ochotní čakať aj desať dní, aby mohli ochutnať túto maškrtu. Priemerne by ste si však počkali oveľa menej, no stále nejde o krátku záležitosť. V rade väčšinou stojí až 200 ľudí a na svoj ramen by ste si počkali asi hodinu a 40 minút. Ak by ste sa náhodou nachádzali v blízkosti jednej z ich reštaurácií a chceli vyskúšať preslávený ramen, miestni odporúčajú sa sem vybrať v doobedňajších hodinách medzi šiestou a desiatou, kedy by ste tu našli asi 40 až 100 ľudí a čakali by ste "len" okolo 35 minút. Naopak, v nočných hodinách by ste sa zrejme na rad nikdy nedostali. A cena? V prepočte na naše eurá pod 10 eur.

Príspevok, ktorý zdieľa Michael (@liub),

Domov
Zdieľať
Diskusia