Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2017, 13:02
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Americký štát nechtiac schválil zákon, vďaka ktorému mohli tehotné ženy beztrestne vraždiť. Nahnevať by sa ich určite nevyplatilo

ZAUJÍMAVOSTI TEHOTENSTVO VRAŽDA
Uložiť Uložené

Nezvyčajný zákon v parlamente štátu New Hampshire.

Zástupcom ľudu v americkom štáte New Hampshire sa na chvíľu podarilo schváliť zákon, ktorý by v civilizovanej spoločnosti nemal čo robiť. Zákon s názvom Bill 66 sa zameriava na problematiku potratov, aby mohli byť ľudské plody po určitom čase považované za bežných ľudí aj pred súdom, a tak by aj pri ich „vražde“ mohli byť obvinení ľudia trestne stíhaní. Spomínaný zákon z New Hampshire definuje plod ako človeka po 20 týždňoch vývoja, čo by v praxi znamenalo, že ak by niekto napadol tehotnú ženu a spôsobil jej stratu plodu, mohol by byť súdený za vraždu. Problémom v tomto zákone však boli hlasy aktivistov za legálne a bezpečné potraty, ktorí zákon považovali za ich nepriamy zákaz, a preto sa poslanci rozhodli znenie zákona trochu upraviť.

V zákone napokon zostala pasáž o tom, že „akýkoľvek čin spáchaný tehotenou ženou alebo jej lekárov je oslobodený od obvinenia a stíhania z vraždy druhého stupňa, zabitia, vraždy z nedbanlivosti aj zo spôsobenia či napomáhania pri samovražde.“ Príliš všeobecný text zákona by pritom akejkoľvek tehotnej žene umožnil spáchať vraždu bez toho, aby sa musela báť následkov a trestu, čo si poslanci všimli až po tom, keď zákon schválili obe komory parlamentu a dokument putoval na stôl guvernéra. Text zákona sa napokon upravil vďaka špeciálnemu procesu, ktorý sa zvyčajne používa na úpravu gramatiky a potom bol opätovne schválený, lenže aktivisti proti zákazu potratov tvrdia, že zákon len podčiarkuje snahu o to, aby sa v očiach zákona z plodov stali osoby, čo môže v mnohých prípadoch skončiť nešťastne.

Odporúčané
Znásilnenému 15-ročnému dievčaťu odsekol ruky. Keď ho po 8 rokoch pustili z väzenia, bálo sa o svoj život Znásilnenému 15-ročnému dievčaťu odsekol ruky. Keď ho po 8 rokoch pustili z väzenia, bálo sa o svoj život 16. augusta 2023, 14:30


Domov
Zdieľať
Diskusia