Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2017, 12:36
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Odborníci slávnemu Írovi neveria, ale ten už pochybovačov nejedenkrát umlčal. Ako vyzerajú jeho šance proti Floydovi Mayweatherovi?

ŠPORT BOX CONOR MCGREGOR FLOYD MAYWEATHER
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

The Money Fight sa nezadržateľne blíži.

Dve mimoriadne zvučné mená svetového športu, ktoré sú obrovským lákadlom a dokážu k televíznym obrazovkam pritiahnúť milióny divákov po celom svete na seba narazia už 26. augusta v Las Vegas. Hostiť ich bude T-mobile Arena, čiže miesto, kde už raz írsky šampión predviedol svojho bojovného ducha v plnej kráse. Nielen jeho výnimočné schopnosti v oktagone hrali vtedy prím, ale aj nezlomná vôľa a nepoddajnosť sa zaslúžili o to, že odplatil prehru Nateovi Diazovi. Toto pamätné víťazstvo zaknihoval zhruba v čase, keď o Conorovi mnoho ľudí pochybovalo. Po úvodnej prehre na pôde UFC sa akási aura neporaziteľnosti, ktorá okolo slávneho Íra vznikla, rozplynula, a tak prirodzene začali kolovať pochybnosti ohľadom jeho budúcich výsledkov v oktagone. "Notorius" však opäť raz všetkým hejterom vypálil rybník.

Po tom, ako sa pomstil Diazovi, dokázal si následne poradiť aj s húževnatým Eddie Alvarezom, pričom týmto víťazstvom si vyslúžil aj zápis do histórie, keďže sa stal historicky prvým držiteľom dvoch titulov v dvoch rôznych váhových kategóriach UFC naraz. O niekoľko mesiacov neskôr je tu opäť súboj Conora s množstvom ľudí, ktorí v jeho úspech neveria. Tentokrát je to však viac pochopiteľné, pretože McGregora čaká výzva, aká ešte nikdy predtým. Nastúpi proti hviezdnemu americkému pästiarovi Floydovi Mayweatherovi, ktorý za celú svoju profesionálnu kariéru neokúsil prehru ani raz.  

Mayweather sa vracia do ringu po dvoch rokoch strávených na dôchodku, ktorý oznámil po víťaznom súboji nad Andre Bertom v roku 2015. Svoju kariéru ukončil s bilanciou 49-0 a tým pádom mu súboj s McGregorom dáva príležitosť zaokrúhliť počet víťazstiev na rovných 50. Ako sa aj sám rodák z amerického štátu Michigan nechal počuť, ľudia po celom svete si jeho konfrontáciu s McGregorom žiadajú a on nemá žiadny dôvod im nevyhovieť. Okrem obrovskej prestíže, ktorú so sebou tento zápas nesie, je určite ďalším faktorom aj faktor finančný. Nie nadarmo sa o tomto súboji hovorí ako o "The Money Fight". Podľa predbežných prognóz sa bude v ringu hrať o viac ako 200-miliónov dolárov, len pre porovnanie, taký Anthony Joshua si po megašlágri s Kličkom prišiel na 18-miliónov eur.

Prezident UFC Dana White nám už minulú stredu stihol rozlúštiť aj niekoľko nezodpovedaných otázok ohľadom dlho očakávaného zápasu. Súboj titanov prebehne v ľahkej strednej váhe, čo by malo viac vyhovovať Írovi, ale keďže sa jedná o boxerskú akciu, jednoznačným favoritom stretnutia je Američan. Má teda Conor McGregor vôbec nejakú šancu zvíťaziť v jednom z najsledovanejších zápasov histórie?

V prvom rade treba povedať, že odborníci nedávajú "Notoriusovi" moc šancí na úspech, doslova by sa dalo povedať, že žiadne. Podľa rešpektovaného boxerského komentátora Maxa Kellermana má Conor McGregor presne nulovú šancu poraziť skúseného Američana v 12-kolovom dueli. Práve skúsenosti sú podľa mnohých kameňom úrazu. Mayweather je pravdepodobne jeden z najlepších boxerov v histórii a má odboxovaných nespočet ťažkých súbojov proti šampiónom ako napríklad Manny Pacquiao. Zatiaľ čo Ír v profesionálnom ringu debutuje, a to hneď proti tomu úplne najlepšiemu z najlepších.

Aj napriek tomu, že Conor McGregor svojimi boxerskými schopnosťami v UFC vyčnieva, nepredpokladá sa, že by to na Floyda malo stačiť. Do karát mu rozhodne nehrá ani 12 kôl, ktoré ho čakajú. Jeho najdlhší boj kariéry však zatiaľ pozostával najviac z piatich, čiže ďalšia novinka, s ktorou sa slávny Ír bude musieť vysporiadať. Samozrejme za predpokladu, že zápas neskončí skôr. Keď k tomu všetkému pripočítame Mayweatherovú neporaziteľnosť, so šancami jeho najbližšieho oponenta to nevyzerá zrovna dvakrát ružovo. 

Lenže, ako sme už vyššie spomenuli, Conor je rodený šampión a má v sebe niektoré vlastnosti, ktoré mu šancu na úspech dávajú. Okrem toho, že McGregor je výrazne mladší a na vrchole síl, bojoval minulý rok taktiež v troch dueloch. To je rozdiel oproti jeho súperovi, ktorý si vôňu súboja vyskúšal naposledy v roku 2015. Buďme však úprimní. Vydržať 12 kôl a zároveň vyhrať, bude pre rodáka z Dublinu nadľudská úloha. 

Cesta k víťazstvu by preto mohla viesť cez rýchle ukončenie zápasu. McGregor je osvedčený finišer a jeho ľavačka prezývaná aj "keltský kríž" už posadila na podlahu nejedného súpera. Kľudne by sa to mohlo stať aj takému šampiónovi, akým je Floyd Mayweather. Jeho defenzívne schopnosti sú síce známe široko-ďaleko, avšak história nás naučila, že v športe sa môže stať čokoľvek. Ani Busterovi Douglasovi v roku 1990 nedával nikto žiadnu šancu, aby následne celý svet prekvapil porazením Mikea Tysona. Koniec koncov, ak by sa mal niekto o podobné prekvapenie v budúcnosti postarať, bol by to práve Conor McGregor.

Domov
Zdieľať
Diskusia