Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2017, 19:15
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Dvaja chlapci sa na tri dni stratili hlboko v katakombách pod Parížom. Našli ich vystrašených a dezorientovaných

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Dobrodružstvo, po ktorom väčšina z nás netúži.

Ak ťa nelákajú ľudské kostrové pozostatky a tajomné tmavé miesta, potom by si sa zrejme nikdy nechcel stratiť hlboko pod povrchom francúzskeho Paríža. Pod romantickým európskym mestom sa pred dlhými storočiami začala výstavba rozsiahleho tunelového systému a parížske katakomby sa postupom rokov rozrástli, pričom v súčasnosti dosahujú celkovú dĺžku okolo 250 kilometrov. Katakomby sú z veľkej časti naplnené kostrovými pozostatkami ľudí, čo bolo vtedajšie riešenie pre nedostatok miesta na cintorínoch a aj keď je pre verejnosť dostupný iba zlomok tunelov, dvom chlapcom sa tam nedávno podarilo stratiť až na tri dni.

Kamaráti vo veku 16 a 17 rokov sa do tunelov dostali za zatiaľ nevyjasnených okolností, ale nemuseli do nich vstúpiť cez oficiálne dostupný vchod, pretože po celom Paríži je vraj roztrúsených niekoľko tajných vchodov do tajomného bludiska pod mestom. Napriek rozsiahlosti tunelov sa chlapcov podarilo po troch dňoch vypátrať aj za pomoci policajného psa a našťastie sa im nič vážne nestalo, pretože boli len poriadne vystrašení a podchladení. Na podobné dobrodružstvo sa tak skoro zrejme nevydajú, pretože keby čo i len jeden kúsok skladačky do seba nezapadol správne, mohli už v katakombách zostať navždy a nikdy sa z nich nedostať von.  

Dvaja chlapci sa na tri dni stratili hlboko v katakombách pod Parížom. Našli ich vystrašených a dezorientovaných
Zdroj: pixabay
Domov
Zdieľať
Diskusia