Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2017, 17:17
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Harvard zrušil aspoň 10 študentom prijatie na univerzitu za urážlivé meme obrázky. Svoju budúcnosť si pokazili aj kvôli čiernemu humoru

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Meme obrázky stáli za tým, že Harvard prehodnotil svoje rozhodnutia.

Existuje množstvo spôsobov, ako si mladý človek dokáže pokaziť svoju budúcnosť, ale zrejme by si netipoval, že jedným z nich môžu byť meme obrázky. Na verejnosť sa teraz dostali informácie o tom, že minimálne 10 študentov prijatých na prestížnu Harvardskú univerzitu stáli ich miesto urážlivé obrázky, ktoré si medzi sebou posielali v súkromnej skupine. Všetko sa začalo ešte pred pár mesiacmi, keď študenti postupne začali dostávať správy o prijatí na Harvard a popridávali sa do veľkej facebookovej skupiny Harvard College Class of 2021. Postupne sa viac ako 100 ľudí zároveň presunulo do súkromnej skupinovej konverzácie na Facebooku, kde si medzi sebou začali posielať rôzne vtipné či menej vtipné obrázky a fotomontáže, aby sa napokon vytvorila ešte jedna uzatvorená skupina. Pôsobilo v nej len niekoľko desiatok študentov a obrázky v nej si uťahovali z menšín, z holokaustu a vo všeobecnosti tam prevládal čierny humor, ktorý množstvo ľudí považuje za neprípustný.

O skupine a jej aktivitách sa postupom času dozvedeli aj zástupcovia samotnej univerzity, po čom boli jej členovia konfrontovaní a mali šancu poslať obsah konverzácie priamo zamestnancom. Viacerí prijatí študenti sa za svoje konanie ospravedlnili a priznali, že zdieľaním obrázkov nechceli zničiť svoju budúcnosť na Harvarde. Zverejnené informácie však hovoria o tom, že minimálne desiatim študentom boli prijatia na univerzitu zrušené, pretože Harvard si vo svojich podmienkach prijatia vyhradzuje na podobné kroky právo. Stratiť miesto na jednej z najlepších univerzít na svete teda určite nie je ideálny spôsob, ako začať svoj vysokoškolský život, ale predsa len treba byť na internete trochu zodpovedný.


Domov
Zdieľať
Diskusia