Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2017, 14:39
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Ľudia vyzbierali neuveriteľné 4 milióny eur na terapeutický paplón. Prečo?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ďalšia úspešná kampaň zo známeho Kickstarteru.

Iste ste už zaregistrovali naše občasné novinky týkajúce sa úspešných, ale i menej úspešných kampaní vychádzajúcich z dvoch základných webov zaoberajúcich sa crowdfundingom, teda dotáciami zo strany užívateľov. Projekty z Kickstateru a Indiegogo raz za čas skutočne ponúkajú zaujímavé produkty, ktoré stoja za zmienku a našu pozornosť, či už skončia na pultoch obchodných domov alebo nie. Tentokrát to nebude žiadna technická vychytávka, ale len obyčajné domáce príslušenstvo, bez ktorého by sme sa určite nezaobišli. Čo je na tomto paplóne také výnimočné?

Projekt Gravity podľa všetkého ponúkne unikátny terapeutický zážitok spojený s faktom, že samotný paplón bude vážiť približne 712% z vašej hmotnosti. Takto ťažká prikrývka má do istej miery simulovať pocit držania alebo objatia inej osoby okolo celého vašeho tela, čím zvýši hladiny serotonínu a melatonínu a zníži kortizol. Prítomnosť dostatočne veľkého, ale zároveň jemného tlaku na vašom tele by mala vyústiť v podstatne rýchlejšie upadnutie do spánku, čím by sa niektorí ľudia mohli oslobodiť od užívania predpisových liekov (hoci antidepresíva sú oveľa väčším problémom spoločnosti "za veľkou mlákou" než tej našej). Celkovo však chcú autori docieliť zníženie hladín stresu či úzkosti a zabezpečiť majiteľom kvalitný, hlboký a ničím nerušený spánok. Použité materiály by mali spĺňať tie najvyššie štandardy s maximálnym ohľadom na pohodlie.

Ľudia vyzbierali neuveriteľné 4 milióny eur na terapeutický paplón. Prečo?
Zdroj: Kickstarter

Terapeutický paplón podporilo už takmer 23 000 návštevníkov Kickstarteru, pričom vyzbieraná suma pomaly ale isto atakuje hranicu 5 miliónov dolárov. Kampaň končí už zajtra a pokiaľ túžite byť v objatí s imaginárnou osobou oblapujúcou celé vaše telo, príliš neváhajte. Momentálna cena spolu s dopravou je 192€, po vstupe na trh bude však o pár desiatok eur vyššia. V ponuke sú tri váhové variácie - 7, 9 a 11,3 kilogramov. Viac informácií hľadajte tu

Ľudia vyzbierali neuveriteľné 4 milióny eur na terapeutický paplón. Prečo?
Zdroj: Kickstarter
Ľudia vyzbierali neuveriteľné 4 milióny eur na terapeutický paplón. Prečo?
Zdroj: Kickstarter
Domov
Zdieľať
Diskusia