Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2017, 19:04
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Internet si láme hlavu nad zapeklitou hádankou. Ľudia nad ňou vraj strávia aj 10 minút, ale mnohí správnu odpoveď nenájdu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zdanlivo jednoduchá hádanka nie je ani zďaleka taká ľahká.

Na prvý pohľad jednoduchá a pre niekoho až primitívna hádanka, ale po bližšom preskúmaní človek zistí, že to také ľahké napokon nebude. Internetom sa v posledných dňoch začala šíriť krátka hádanka, na ktorú nebudeš potrebovať žiadne matematické myslenie, ale iba starý dobrý sedliacky rozum. Opäť raz treba uhádnuť to, v akom rodinnom vzťahu sa nachádzajúc jednotlivé postavy zo zadania a ako sa ukázalo, ľudia na internete nad hádankou sedia pokojne aj 10 minút bez toho, aby prišli na správnu odpoveď, pretože si nevedia odvodiť základné princípy toho, ako to v bežnej rodine vyzerá. Ak teda dokážeš hádanku rozlúsknuť v priebehu niekoľkých desiatok sekúnd, potom sa pochváľ v komentároch, ale ak by si to nedokázal, na konci článku nájdeš aj krátke vysvetlenie, ako ju bolo potrebné vyriešiť.

Hádanka:

Ak Terezina dcéra je matkou mojej dcéry, kto som ja pre Terezu?
1.) Stará mama
2.) Dcéra
3.) Vnučka
4.) Ja som Tereza


Slovné spojenie matka mojej dcéry prakticky znamená „ja“, takže ak toto slovné znamenia v hádanke nahradíš, dostaneš „Ak som Terezinou dcérou ja, kým som ja pre Terezu?“ Logicky, odpoveďou je C, čiže dcéra.

Späť
Zdieľať
Diskusia