Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Matúš Majer
26. mája 2017, 17:18
Čas čítania 0:00

Mark Zuckerberg konečne ukončil školu. Zakladateľ Facebooku sa po trinástich rokoch znovu vrátil na Harvard

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Internetová legenda konečne absolvovala vysokú školu.

Tak, ako mnoho miliardárov, aj Mark Zuckerberg nedokončil svoju vysokú školu. Pred dvanástimi rokmi totiž z Harvardskej univerzity odišiel, no teraz sa do nej vrátil, aby konečne dostal diplom, ktorý si, aj napriek nedokončenému štúdiu, nepochybne zaslúži. Za opustením Harvardu stojí jedna z jeho predchádzajúcich sociálnych sietí, Facesmash, ktorá podľa fotografií hodnotila tváre spolužiakov. Kvôli nej sa však dostal do poriadnych problémov a očakával, že bude vylúčený. Všetko už dohodol s rodičmi a dokonca aj usporiadal párty na rozlúčku, aj keď ešte žiadne oznámenie o vylúčení nedostal. V tom čase už vznikal Facebook a Mark potreboval viac času, aby sa mohol projektu naplno venovať, čiže bolo všetko perfektne načasované.

Mimochodom, v tomto niekoľkodňovom zhone stihol aj lepšie spoznať svoju budúcu manželku Priscillu Chan, ktorú získal vetou "Do troch dní som vylúčený, čiže musíme ísť rýchlo na rande." Počas jeho nedávnej návštevy Harvardu predniesol aj srdcervúci prejav a predovšetkým konečne absolvoval, aj keď iba s čestným diplomom, s čím sa pochválil, kde inde, než na legendárnom Facebooku. Na záver zhodnotil, že cieľom každého z nás by nemalo nájsť svoj cieľ a zmysel života, no tvoriť taký svet, aby si svoj zmysel našiel každý z nás.

Domov
Zdieľať
Diskusia