Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2017, 0:50
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Do lietadla si zobral vodováhu, aby dokázal, že Zem je plochá. Experiment nedopadol podľa jeho predstáv a uťahuje si z neho celý internet

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Niekto chce náš svet vidieť v plameňoch.

S teóriou o tom, že je naša Zem plochá, sme sa v posledných týždňoch často stretávali aj na Slovensku. Vďaka Emme Drobnej, najznámejšej Flat Earth teoretičke zo Strednej Európy, sa Slováci konečne mohli dozvedieť pravdu počas šou Petra Marcina, ale ak ešte doteraz nad Emmou krútiš hlavou, potom nesmúť, pretože na svete existuje oveľa viac exotov s rovnakými názormi. Jedným z nich je aj konšpiračný teoretik D. Marble, ktorý sa začiatkom mája rozhodol všetkým raz a navždy dokázať, že je Zem plochá.

Svoju teóriu sa vydal potvrdiť priamo na palubu lietadla, pričom si so sebou zobral aj vodováhu, na ktorej chcel podľa neho neexistujúce zakrivenie planéty demonštrovať. Ani po 23 minútach natáčania nespozoroval na svojej vodováhe žiadnu výraznú zmenu, a tak došiel až k záveru, že pilot nos lietadla nijak špeciálne nenakláňal nahor či nadol kvôli zakriveniu Zeme, čím prakticky dokázal, že Zem je plochá. Svoj výtvor hrdo zavesil na internet, kde sa od svojej komunity dočkal slušnej podpory, ale keď sa o jeho experimente dozvedla širšia verejnosť, D. Marble zostal všetkým na smiech. Prvým vážnym problémom v jeho pozorovaní je fakt, že akosi nezobral do úvahy gravitačnú silu, ktorá priťahuje ku Zemi ako samotné lietadlo, tak aj tekutinu vo vodováhe a ďalší užívatelia sa ho rovno opýtali, či si náhodou počas letu cez okno nevšimol zakrivenie našej planéty za horizontom. A ak by si potreboval aj všeobecné vysvetlenie toho, že Zem skutočne nie je plochá, potom klikaj tu.

Odpovede na seba nenechali dlho čakať




Domov
Zdieľať
Diskusia