Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2017, 10:50
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Cristiana Ronalda si môžeš požičať za 1 milión eur na štyri hodiny. Futbalista si svoj čas vysoko cení, ale zle na tom nie sú ani Bale či Benitez

ŠPORT CRISTIANO RONALDO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Futbalový svet sa točí okolo peňazí.

Svet futbalu je finančným magnetom, pretože jednotlivé kluby a najmä hráči dokážu v priebehu niekoľkých minút svojim korporátnym sponzorom vygenerovať milióny eur len vďaka tomu, že sa usmejú či zapózujú. Niekedy až desivé informácie o tom, aké vysoké čiastky sa vo futbalovom svete točia, začala pred pár mesiacmi zverejňovať iniciatíva Football Leaks a stredobodom pozornosti sa opätovne stalo hneď niekoľko svetoznámych mien.


Portugalská superhviezda je zaslúžene jedným z najlepšie platených športovcov na svete a nejde len o jeho kontrakt s Realom Madrid. Ronaldo rozhodne netrpí nedostatkom sponzorov a marketingových príležitostí, čo sa ukázalo aj na zaujímavej zmluve z roku 2013, o ktorej informácie unikli až teraz. Futbalista si vďaka spolupráci so saudskou telekomunikačnou firmou zarobil takmer 1,1-milióna eur a nestálo ho to ani veľa úsilia, pretože súčasťou kontraktu bolo len štyri a pol hodinové fotografovanie, pätica podpísaných dresov a k tomu ešte aj dva statusy či fotografie na sociálnych sieťach, čo teda nie je vôbec zle strávený deň. O Ronaldovi sa okrem toho vďaka uniknutým informáciám vie, že prostredníctvom svojich firiem legálne znižuje svoje dane vďaka krajinám ako Panama, Britské panenské ostrovy či Hongkong, a tak si zarobené peniaze užíva na maximum.

Odporúčané
KVÍZ: Hral Ronaldo za Juventus a Messi za AC Miláno? Uhádni, v ktorých tímoch pôsobili najväčšie futbalové hviezdy KVÍZ: Hral Ronaldo za Juventus a Messi za AC Miláno? Uhádni, v ktorých tímoch pôsobili najväčšie futbalové hviezdy 28. novembra 2023, 15:30

Portugalčanov tímový kolega z Madridu Gareth Bale pritom mohol byť v roku 2013 oficiálne najdrahším hráčom histórie, lenže Real Madrid sa s Tottenhamom v zmluve dohodol na tom, že oficiálna čiastka zverejnená v tlačovej správe bude len 91 miliónov eur, pričom ďalších 6 bude vyplatených v splátkach, takže Portugalčanov prestup zostával aj naďalej najcennejším. Cieľom tejto stratégie bolo zamedziť tomu, aby Bale oficiálne predbehol Cristiana Ronalda, pretože Real zrejme nechcel naštrbiť hierarchiu vo svojom mužstve.


Madridské trio v uniknutých dokumentoch uzatvára bývalý tréner Rafael Benitez, ktorý si síce na lavičke španielskeho klubu dlho neposedel, ale napriek tomu zarobil kráľovsky. V sezóne 2015/2016 ho Real Madrid vyhodil už v januári, avšak Rafa získal odstupné vo výške 10 miliónov eur a to ešte ani zďaleka nebolo všetko. Vďaka Zidanovej výhre v Lige majstrov si Rafa pripísal aj bonus vo výške 600-tisíc eur a za pár mesiacov strávených v Newcastle United mohol zarobiť ďalší milión eur, takže v minulej sezóne sa jeho výplata zastavila na takmer 12 miliónoch, čo je mimoriadne krásne číslo.

Na britských ostrovoch napokon zostaneme aj pri poslednom hráčovi. Anthony Martial prestúpil do Manchestru United v roku 2015 za takmer 50 miliónov eur, ale Monaco vedelo, čo robí, keď do zmluvy popridávalo niekoľko zaujímavých klauzúl. Po strelení 25 gólov v drese United malo Monaco získať 10 miliónov eur, čo sa už dokonca splnilo, po dosiahnutí 25 odohraných zápasov v drese francúzskej reprezentácie by to malo byť ďalších 10 miliónov a ak bude Martial nominovaný na ocenenie FIFA Player of the Year, Manchester United bude musieť vyplatiť ešte ďalších 10 miliónov eur. Pokojne sa teda môže stať, že 50-miliónový nákup sa napokon skončí až pri čiastke 80 miliónov, a tak pred Monacu môžeme len a len zagratulovať.

Ak by si s nami rád zdieľal zaujímavý slovenský príbeh, miesto či človeka, neváhaj nám napísať na mail [email protected] a možno u nás dostane priestor aj tvoj nápad.

Domov
Zdieľať
Diskusia