Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2017, 15:54
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Stephen Hawking varuje, že ľudstvo musí do 100 rokov opustiť Zem. Ak tu zostaneme, vraj to pre nás bude znamenať samovraždu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Hrozivá predpoveď jedného z najvplyvnejších vedcov.

Stephen Hawking patrí medzi najvplyvnejších vedcov našej doby a už niekoľkokrát v minulosti celé ľudstvo upozorňoval na obrovské hrozby, ktoré sa skrývajú za rohom a v budúcnosti môžu spôsobiť, že ľudstvo vyhynie. Ešte koncom minulého roka v jednom zo svojich prejavov stanovil pre ľudstvo desivý cieľ, keď sa vyjadril, že by sme sa mali snažiť opustiť planétu Zem a nájsť si domov niekde inde vo vesmíre do 1000 rokov, lenže v rámci pripravovaného dokumentu britskej televízie BBC s názvom Expedition New Earth svoju predpoveď ešte trochu desivejšie pozmenil. Hawking si myslí, že naša matka príroda by bola najradšej, ak by ľudstvo z veľkej časti opustilo jej povrch už do 100 ďalších rokov, takže v drvivej väčšine ešte v rámci 21. storočia.

Ak vraj chceme zabezpečiť to, aby ľudstvo prežilo aj naďalej, budeme sa musieť vydať do vesmíru, pretože momentálna situácia na Zemi je zrejme neúnosná. Ľudstvo ohrozujú problémy ako klimatické zmeny, nebezpečné zrážky s asteroidmi, rôzne epidémie a ešte aj obrovský populačný rast, čo v budúcnosti spôsobí, že sa celý náš ekosystém pravdepodobne zrúti a s ním odíde do zabudnutia aj ľudský druh. V spomínanom dokumentárom seriáli Expedition New Earth Hawking spolupracuje s expertmi či dokonca vlastným študentom, aby sa pokúsili zistiť to, či je v ľudskej moci dostať sa natrvalo za hranice vlastnej planéty. Hawking pritom už v minulosti volal po tom, aby sme sa pokúsili osídliť Mesiac či Mars, a zrejme až teraz začnú mnohí ľudia brať jeho slová vážne, pretože 22. storočie na Zemi by pre nás mohlo znamenať pomyselnú samovraždu.


Domov
Zdieľať
Diskusia