Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2017, 15:14
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Kali sa pokúša o deklaráciu novej slovenskej hymny a pridáva aj vizuál, ktorý vám pripomenie, prečo byť na Slovensko hrdý

HUDBA KALI
Uložiť Uložené

Interpreti z Kali Records sa spojili a vytvorili skladbu s jasným odkazom.

Na Slovensku sa za posledných pár rokov vytvorilo viacero hudobných labelov, v ktorých sa zoskupujú interpreti so spoločnými cestami a podobnými záujmami. Medzi tie podstatne menej sledované patrí aj Kali Records, keďže až na hlavného člena je väčšina hudobníkov viacmenej nevýrazná. Pravdepodobne aj preto sa rozhodli spojiť do jednej skladby a ukázať, že Kaliho vydavateľstvo silu skutočne má. Výsledkom je skladba Som Slovák, ktorá sa zdá byť pokusom o novú slovenskú hymnu, čo podčiarkuje aj text kopirujúci báseň Mor ho od Sama Chalupku. Hneď sme sa samozrejme dočkali aj vizuálu, v ktorom nájdeme množstvo záberov nádhernej domácej prírody. Teraz už ale samotný výsledok a nie, nemusíte sa báť, Zuzana Plačková sa v tejto skladbe neobjavuje. A už dlhodobo hudobne ani nikde inde. Chvalabohu.

Domov
Zdieľať
Diskusia