Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2016, 16:23
Čas čítania 0:00
johnnybravo

V Mjanmarsku padol z oblohy predmet, ktorý zatiaľ nikto nevie presne identifikovať. Mohlo by ísť o typ motora

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Z ničoho nič spadol z oblohy zvláštny objekt.

Mjanmarsko, a konkrétne jeden z jeho obyvateľov menom Ko Maung Myo, zažili pred pár dňami ráno ako zo zlého sna. V dedinke Lone Khin spokojne spal, keď odrau začul silnú explóziu a vyľakal sa, že sa opäť začal akýsi vojnový konflikt. Podobne reagovali aj ďalší obyvatelia dediny, lenže pravda bola niekde inde. Neďaleko dedinky sa nachádza nefritovaná baňa a presne k nej okolo šiestej hodiny ráno dopadol z oblohy náhodný objekt. Len niekoľko metrov od miesta dopadu pritom v stanoch spalo niekoľko baníkov a keby to osud zariadil inak, mohlo sa pokojne stať aj väčšie nešťastie.

Spomínaný Ko Maung Myo onedlho dobehol na miesto, odkiaľ počul explóziu a na zemi našiel ležať neidentifikovateľný predmet, ktorý mu hneď začal pripomínať motor lietadla. Objektu sa potom ujali štátni odborníci a pustili sa do zisťovania toho, k čomu toto technologické zariadenie kedysi mohlo patriť a na čo slúžilo, pretože aj laik ako Ko Maung Myo videl množstvo káblov a spojil si indície dohromady. Na druhej strane, objavili sa už aj názory, že nemusí ísť konkrétne o motor z lietadla, ale skôr o raketový motor slúžiaci pri doprave satelitov na našu obežnú dráhu. Kompetentní teda stále nevedia povedať, ako je možné, že motor len tak dopadol do obývanej oblasti, a tak uvidíme, akú dohru ešte tento incident bude mať.



Domov
Zdieľať
Diskusia