Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2016, 17:38
Čas čítania 0:00
Marek R.

TOP 10 najlepšie hodnotených článkov na Refresheri za posledných sedem dní (38. týždeň)

REFRESHER REFRESHER+
Uložiť Uložené

Sme šťastní, že radi čítate mnohé naše články.

Refresher sa za tie roky svojej existencie postupne vyvíjal, rozširoval sa o nové kategórie, nových redaktorov, vznikla aj česká verzia stránky a vlastný obsah sa neustále zvyšoval. Aj preto sme zaviedli možnosť hodnotenia článkov, aby sme mohli dostať feedback od ľudí, pre ktorých to celé robíme a aby sme teda vedeli, čo vás zaujíma najviac a akým smerom by sme sa mali uberať. Aj preto sme sa rozhodli vám každý týždeň ponúknuť výber desiatich článkov, ktoré vás za posledné obdobie zaujali najviac a ak vám nejaký ušiel, môžete túto chybu teraz napraviť.

Ako budete môcť vidieť, váš feedback je naozaj podstatný a dve kliknutia (lajk + hodnotenie) vám naozaj nezaberú veľa času a týmto činom akurát tak dodáte redaktorom motiváciu. Až 4 z 10 článkov z dnešného výberu je autorských, na ktorých si dali redaktori záležať a takáto jednoduchá odmena v podobe hodnotenia im dodá sily, aby vo svojej práci pokračovali.

Demitra, Hossa či Chára. Kanadská televízia pripravila dokument o hráčoch z najhokejovejšieho mesta na Slovensku

Najlepší hodnotený článok za posledný týždeň sa týka našich najväčších hokejových hviezd. Mesto Trenčín môžeme pokojne označiť za najhokejovejšie mesto na Slovensku, keď do sveta vypustilo mnoho hráčov, ktorí sa tam nielen presadili, ale aj navždy zapísali do histórie. Veď napríklad len Stanley Cup sa ocitol v tomto meste za posledné roky nespočetne veľakrát, keďže Trenčín vychoval Hossu, Gáboríka či Cháru, ktorých tímom sa v poslednom období nesmierne darí.

Odporúčané
Stiahni si novú apku Refresher a získaj prístup k obsahu pre predplatiteľov zadarmo Stiahni si novú apku Refresher a získaj prístup k obsahu pre predplatiteľov zadarmo 10. októbra 2023, 10:00

Títo traja dokonca bývajú na rovnakej ulici, čo je pravdepodobne z pohľadu ziskov Stanley Cupu svetový unikát (SC sa dostal do Trenčína 5-krát za sedem rokov). A toto nemohlo ujsť kanadskej televízii sportsnet, ktorá sa vybrala na Slovensko a rozhodla sa zdokumentovať tento nevídaný úspech Trenčína. 

Slovenský umelec tvorí dychvyrážajúce graffiti, do jeho portfólia patrí aj bowlingová hala

Na Refresheri zvykneme promovať mnoho talentovaných ľudí z našich končín, a preto nesmierne poteší, keď vás niekto takýto zaujme. Už čoraz viac ľudí prichádza na to, že otrasné tagy na budovách, kde sa len autor podpíše a má hotovo, sa za umenie nedajú považovať ani pri najlepšej vôli, graffiti však má aj peknú stránku. Práve tou sa snaží preraziť 26-ročný košický umelec vystupujúci pod pseudonymom Grint, ktorého diela naozaj stoja za zmienku a obdiv. Ulice svojho mesta začal ozvláštňovať už v pätnástich, odvtedy sa jeho maľby dostali aj do reklamných spotov.

"Vo voľnom čase sa venujem tzv. 'plastike', teda 3D tvorbe. Snažím sa objektom a písmenám vdýchnuť tvar."

TOP 10 najlepšie hodnotených článkov na Refresheri za posledných sedem dní (38. týždeň)
Zdroj: Grint

Z modernej škôlky v Banskej Štiavnici deti nechcú chodiť domov. Dôvod? Je jednoducho úžasná

Teraz, keď už sme mnohí dospelí, spomíname na časy zo škôlky len a len príjemne, no ešte lepšie spomienky na tú svoju škôlku budú mať deťúrence z Banskej Štiavnice. Pán menom Ing. arch. Richard Murgaš urobil svojou prácou na prestavbe škôlky v Banskej Štiavnici radosť nie len samotným deťom, ale určite aj rodičom, ktorí majú určite dobrý pocit z toho, v akom prostredí ich milované deti rastú a učia sa prvé dôležité veci. A to je určite jeden z hlavných dôvodov, prečo sú súkromné zariadenia tak často uprednostňované. Vráťme sa ale radšej rýchlo naspäť na adresu: Poľovnícka ulica 3/B, kde sa Materská škola Guliver nachádza. Úžasný objekt, z ktorého sa malým ratolestiam nechce príliš odchádzať, sa rozprestiera na pozemku s výmerou vyše 3700 metrov štvorcových, pričom zastavaná plocha činí presne 581,78 m² a podlažná až 879,58. Oveľa viac však povedia samotné fotografie. 

TOP 10 najlepšie hodnotených článkov na Refresheri za posledných sedem dní (38. týždeň)
Zdroj: Lukáš Rohárik

Šaka Zulu: Čierny Napoleon, ktorý vďaka svojej vojenskej genialite vytvoril najobávanejšiu mocnosť na africkom kontinente

Nebol by to týždeň najlepšie hodnotených článkov, keby sa v ňom aspoň raz neobjavil obľúbený redaktor Daimyo. Jeho najlepší článok minulého týždňa sa zameral na Šaka Zulu. Náčelník malého afrického kmeňa Zuluov pochádzal z oblasti juhovýchodnej Afriky a už odmalička bol vystavený neľahkým podmienkam. Obklopovala ho krutosť a vraždenie, čo spôsobilo, že rovnaké praktiky neskôr vnášal aj do svojich vodcovských metód. Násilím vybudované posty najvyššieho sudcu, zákonodarcu, vojenského veliteľa ako aj duchovného vodcu z neho urobili jedného z najveľkolepejších vojenských náčelníkov nielen v histórii Afriky, ale aj v histórii celého sveta.

TOP 10 najlepšie hodnotených článkov na Refresheri za posledných sedem dní (38. týždeň)
Zdroj: gatheringmagic.com

Za polstoročie sa v Chris Sizemoreovej vystriedalo cez 20 osobností. Dôvodom bola silná psychická porucha

Jedna bola energiou nabitá extrovertka, druhá do seba utiahnutá introvertka. Ďalšia vedela jazdiť na aute, druhá šiť, tretia maľovať. Chris Sizemoreová trpela závažnou disociačnou poruchou osobnosti vo veľmi extrémnom rozsahu. Narodila sa v roku 1927 v Južnej Karolíne a už odmalička pociťovala, že je iná ako ostatné deti. V škole ju učitelia skúšali z učiva, ktoré nepoznala. Presvedčivo tvrdila, že v ten deň chýbala, no zápisy o dochádzke v triednej knihe nasvedčovali niečo iné. Učitelia aj spolužiaci ju označovali za chorobnú klamárku. Viac o zaujímavom živote Chris Sizemoreovej  v článku.

TOP 10 najlepšie hodnotených článkov na Refresheri za posledných sedem dní (38. týždeň)
Zdroj: seattletimes.com

Mark Zuckerberg chce vyliečiť všetky známe choroby a do svojho plánu investuje 3 miliardy dolárov

Zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg a jeho manželka Priscilla Chan pri narodení ich dcéry Max vyhlásili, že postupne rozdajú až 99 percent svojho majetku z akcií Facebooku a všetko pôjde na dobročinné účely. Od minulého decembra prešlo už desať mesiacov a Mark pokračoval v charitatívnej činnosti, lenže pred pár hodinami oznámil, kam nasmeruje spoločne s manželkou ďalší obrovský balík peňazí.

Odporúčané
Získaj ročné predplatné a neobmedzený prístup už od 10 EUR. Využi limitovanú novoročnú zľavu Získaj ročné predplatné a neobmedzený prístup už od 10 EUR. Využi limitovanú novoročnú zľavu 1. januára 2023, 9:00

Až 3 miliardy dolárov počas poputujú počas nasledujúcich 10 rokov medzi tímy najlepších špecialistov a odborníkov v jednotlivých oblastiach medicíny a jej príbuzných vied. Vyčlenené peniaze budú slúžiť na to, aby špecialisti analyzovali, experimentovali a nakoniec aj vynašli lieky či úplne vyhubili najčastejšie choroby ako rakovina, rôzne infekcie, choroby postihujúce srdce, ale aj neurologické diagnózy.

Humorný skeč ázijských stolnotenisových majstrov budeš sledovať s otvorenými ústami a ešte ťa aj zahreje pri srdci

Stolný tenis patrí medzi športové disciplíny, v ktorých dominujú najmä hráči a mužstvá z ázijského kontinentu, ale nie vždy musí ísť o súťaženie a víťazstvo. Vtipné video z kanálu Takkyuu Geinin preto obsahuje kopu fascinujúcich stolnotenisových trikov v rôznych ľahších aj ťažších podmienkach a akoby toho nebolo dosť, chlapíci z hrania ping pongu zostrihali humornú kompiláciu toho, ako to vyzerá v živote zanieteného hráča. Spočiatku ťa budú hypnotizovať najmä samotné triky, lenže ku koncu sa to začne zvrhávať a dovolíme si tvrdiť, že posledná scéna s mužom a ženou nám na tvárach vyčarila velikánskych úsmev a keby sa na jej mieste nachádzala akákoľvek iná slečna, určite by sa začala vnútorne roztápať od toľkej romantiky.     

William Haast byl uštknut jedovatými hady více než 170krát, píchal si do těla injekce jedu a dožil se 100 let

Meno Bill Haast bude pre mnohých pravdepodobne celkom neznáme, no život tohto muža je plný zaujímavostí a kurióznych udalostí, vďaka ktorým sa jeho príbeh zapíše človeku poriadne tučným písmom na dlhú dobu do pamäti. Tieto príhody sú hlavne spojené s jeho celoživotnou vášňou - chovom hadov a prácou s jedom zástupcov aj tých najnebezpečnejších druhov, ktoré choval vo svojej vedeckej inštitúcii Miami Serpentarium špecializujúcej sa na extrahovanie hadieho jedu za účeľom lekárskeho využitia. Jed sa ocitol v Billovom tele mnohokrát, a to doborovoľne, no celý pozoruhodný príbeh sa už dozvieš v samotnom článku.

Ikonické kombi do terénu od Volva je tu opäť. Volá sa V90 Cross Country a má pozoruhodné vlastnosti

Veľké kombi s terénnymi prvkami, to je vozidlo, ktoré proste v portfóliu Volvo nemôže chýbať, ide totiž odjakživa o jeden z najdôležitejších, ale aj najobľúbenejších modelov severskej značky vôbec. Dlhé roky túto kategóriu zastupovala tradičná XC70-ka, Švédi sa však medzigeneračne rozhodli zmeniť názov v duchu avizovaných zmien označení modelov, a tak písmená XC ostanú poruke už len pravým SUV-čkam, zatiaľ čo upravené vozidlá kombi sa budú pýšiť dodatkom Cross Country. Výsledkom toho je tak úplne nové Volvo V90 Cross Country, ktoré, ako číselné označenie napovedá, vychádza z najväčšieho sedanu, respektíve kombíka a zastupuje tak tretí a zároveň posledný variant tejto automobilky v rámci vyššej strednej triedy.

TOP 10 najlepšie hodnotených článkov na Refresheri za posledných sedem dní (38. týždeň)
Zdroj: volvocars.com

Jared Leto zosobní svetoznámeho umelca so slovenskými koreňmi, Andyho Warhola

Portál The Hollywood Reporter informuje, že sa vo svete filmu črtá poriadne zaujímavý projekt. Biografická snímka Warhol si totiž zoberie na paškál vodcovskú osobnosť umeleckého smeru pop art, ktorá má dokonca korene na severovýchode Slovenska. Nebude to prvý film, ktorý nám Warholov život priblíži, no tento vyzerá zaujímavo vďaka menám, ktoré sa k nemu pripojili. Andyho Warhola si zahrá Akadémiou ocenený Jared Leto(Suicide Squad, Dallas Buyers Club, Requiem for a Dream) a scenár zabezpečí ostrieľanýTerence Winter (The Wolf of Wall Street, Boardwalk Empire, The Sopranos). Režisér zatiaľ pri filme s označením „Warhol“ nefiguruje, no na produkcii sa bude podieľať Michael De Luca(American History X, The Social Network, Captain Phillips) a aj spomínaný Leto. Ešte pripomíname, že snímka bude založená na knihe z roku 1989, Warhol: The Biography odVictora Bockrisa. Čo poviete? Tešíte sa?

TOP 10 najlepšie hodnotených článkov na Refresheri za posledných sedem dní (38. týždeň)
Zdroj: Pathé
Ešte na záver teda pripomínam, že pozitívne hodnotenie článkov sa naozaj oplatí a vďaka tomu vám týždeň čo týždeň prinesieme množstvo kvalitných článkov. Vám to zaberie sekundu, no redaktorov to motivuje na dlhú dobu. Ďakujeme!
Domov
Zdieľať
Diskusia