Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2016, 14:42
Čas čítania 0:00
Marek R.

Demitra, Hossa či Chára. Kanadská televízia pripravila dokument o hráčoch z najhokejovejšieho mesta na Slovensku

ŠPORT HOKEJ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Traja víťazi Stanley Cupu sú dokonca susedia.

Mesto Trenčín môžeme pokojne označiť za najhokejovejšie mesto na Slovensku, keď do sveta vypustilo mnoho hráčov, ktorí sa tam nielen presadili, ale aj navždy zapísali do histórie. Veď napríklad len Stanley Cup sa ocitol v tomto meste za posledné roky nespočetne veľakrát, keďže Trenčín vychoval Hossu, Gáboríka či Cháru, ktorých tímom sa v poslednom období nesmierne darí.

Títo traja dokonca bývajú na rovnakej ulici, čo je pravdepodobne z pohľadu ziskov Stanley Cupu svetový unikát (SC sa dostal do Trenčína 5-krát za sedem rokov). A toto nemohlo ujsť kanadskej televízii sportsnet, ktorá sa vybrala na Slovensko a rozhodla sa zdokumentovať tento nevídaný úspech Trenčína. 

S chalanmi sa však spája ešte jedno meno, a to legendárna 38-čka, Paľo Demitra. Jeho nešťastný osud si pripomíname každý rok od strašnej leteckej tragédie celého tímu a je tak možné, že si v závere videa opäť poplačete.

Nám len treba dúfať, že nielen Trenčín, ale aj ostatné mestá na Slovensku dokážu vyprodukovať ďalších kvalitných hráčov, aby sa slovenský hokej opäť priblížil k tým najlepším. 

Domov
Zdieľať
Diskusia