Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2016, 11:10
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Ôsmy diel Harryho Pottera vychádza v slovenčine už koncom septembra

KULTÚRA HARRY POTTER
Uložiť Uložené

Uchmatni si svoj výtlačok ešte kým je čas, kniha totiž vychádza už o niečo vyše mesiaca.

J. K. Rowlingová zmenila svojou knižnou ságou o mladom čarodejníkovi navždy životy miliónov detí po celom svete. Sedem kníh a osem filmov nám predstavili čarodejnícky svet, o ktorý nakoniec zviedli boj v druhej čarodejníckej vojne sily dobra a zla. Všetko ale nakoniec skončilo dobre, Harry definitívne porazil Voldemorta a epilóg na konci poslednej knihy nám naznačil, že svet sa vrátil do zabehnutých koľají a naši milovaní hrdinovia našli v živote šťastie. Sama Rowlingová sa po vydaní poslednej knihy zaprisahala, že súvislé pokračovanie nikdy nenapíše, no postupne začala prispievať krátkymi príbehmi na web pottermore.com, napísala scenár k filmu Fantastické zvery a ich výskyt (pričom by sme sa od nej mali dočkať rovno trilógie) a len pred pár hodinami potvrdila tri knižky o dĺžke 10 000 slov. Najviac ale v posledných mesiacoch rezonovala správa, že v Londýne sa chystá divadelné spracovanie podľa námetu samotnej Rowlingovej s názvom Harry Potter and the Cursed Child. To okrem vlny nespokojnosti ohľadom obsadenia (článok tu a tu) rozosmutnilo davy fanúšikov, keďže nie každý má toľko peňazí (a jazykových schopností), aby sa zašiel na predstavenie do metropoly Veľkej Británie pozrieť. Na rad teda prišlo oznámenie, že scenár sa v upravenej knižnej forme dostane aj na pulty kníhkupectiev.

Ôsmy diel Harryho Pottera vychádza v slovenčine už koncom septembra
Zdroj: www.bustle.com

Nás Slovákov tak zaujímalo, či sa dočkáme aj oficiálneho prekladu, no pokiaľ ste sa obávali že nie,môžete zostať pokojní. Vydavateľstvo Ikar, ktoré prinieslo aj predošlé knihy do slovenskej mutácie nielenže už potvrdilo vydanie Harryho Pottera a prekliateho dieťaťa, no dokonca si ho už môžeš aj predobjednať vo všetkých internetových kníhkupectvách . Kniha vychádza 30. septembra a oficiálna synopsa znie nasledovne: „Vždy bolo ťažké byť Harrym Potterom a nie je to ľahké ani dnes, keď je prepracovaným zamestnancom Ministerstva mágie, manželom a otcom troch školopovinných detí. Harry zápasí s minulosťou, ktorá sa ustavične vracia. Jeho najmladšiemu synovi Albusovi pripadla ťarcha rodinného dedičstva, o ktoré nikdy nemal záujem. Keď minulosť a prítomnosť vytvoria hrozivú výbušnú zmes, otec aj syn musia čeliť nepríjemnej pravde, že raz sa temnota zjaví na nečakaných miestach.“ Tak čo, siahneš po ôsmej knihe, alebo pre teba svet Harryho Pottera skončil Darmi smrti?

Domov
Zdieľať
Diskusia