Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2016, 15:40
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

DC filmy prejdú rekonštrukciou, mení sa vedenie a vzniká samostatná filmová divízia

FILMY A SERIÁLY DC DC KOMIKSOVKY
Uložiť Uložené

Jon Berg a Geoff Johns sa postarajú o budúcnosť DC filmov.

Dalo sa to čakať, nakoniec, sami sme to predpovedali nielen naším prvým aprílom. Snyder to trochu pokašľal a DC chýbala veľká osobnosť, ktorá by sformovala ich filmy a celé univerzum. Marvel má Feiga, Espinosu a spol., zatiaľ čo DC nemalo poriadne nikoho, ak nerátate Zacka Snydera a Goyera, ktorí sa jednoducho so silou menežmentu a tímu kreatívnych producentov nemôžu s Marvelom rovnať. Warner a DC teda po sklamaní z recenzií a určite aj tržieb urobili rázny krok. Snažia sa dať dokopy Justice League, menovali Afflecka výkonným producentom a nedávno navyše oznámili, že Jon Berg a Geoff Johns sa konečne pripoja ku kreatívnym mozgom, ktoré stoja za DCEU a budú sa podieľať na všetkých filmoch. Kto títo dvaja páni vlastne sú?

DC filmy prejdú rekonštrukciou, mení sa vedenie a vzniká samostatná filmová divízia


Jon Berg je výkonným producentom vo Warner Bros., ktorý sa podieľal napríklad na Edge of Tomorrow. Spolupracoval taktiež s Affleckom na Argu či pripravovanom Live By Night. Na druhej strane tu máme Johnsa, kreatívny mozog DC a Warneru zodpovedný za komiksy Green Lanterna, Aquamana, Flasha či Supermana. Stojí za seriálmi ako Smallville, Arrow či The Flash. Navyše je hlboko zapojený do post-produkcie Suicide Squad. Jeho komiksové znalosti a Bergovo filmové cítenie by sa mali spojiť do potrebného impulzu a kompetentnejšej kontroly nad DC filmami. Nezáleží na tom, či sa vám BvS páčilo. Recenzentov a mnohých DC fanúšikov to sklamalo a že to nebola snímka navyšších kvalít dokazujú aj tržby. Týmto článkom nechceme DC haniť ani znevážiť dosavadnú prácu, no je nepopierateľné, že sa niektoré veci mohli spraviť lepšie. My už len dúfame, že títo dvaja páni a hlbšie zapojenie Bena Afflecka do procesu tvorby niektorých filmov prinesú želané ovocie a my budeme budúce DC filmy ospevovať. Celkom bude stačiť, ak sa dostanú na kvalitu Man of Steel a odtiaľ sa budú už len zlepšovať. 

V závislosti na posledných rozhodnutiach Warneru sa vytvorí aj samostatná divízia DC Films. Ak nás sledujete pravidelne, určite vás neminul článok o tom, že Warner chce výrazne zmeniť systém produkovania filmov, počtu premiér v roku a tak ďalej a tak ďalej. Keby bolo s BvS všetko v poriadku, nediali by sa takéto výrazné zmeny, vo Warner jednoducho nie sú s niektorými aspektmi filmov a celkovej vízie Snydera s Goyerom spokojní. Myslíte, že posledné zmeny na tých najvyšších miestach pomôžu DCEU do budúcna alebo to bude ešte horšie? Nájde sa totiž mnoho ľudí, ktorí Bergovi a Johnsovi veľmi neveria. Vyjadrite sa v komentároch.

Nové logo DC, s ktorým sa budeme stretávať v hrách, filmoch či seriáloch.

DC filmy prejdú rekonštrukciou, mení sa vedenie a vzniká samostatná filmová divízia
Domov
Zdieľať
Diskusia