Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2016, 18:39
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Hrozivo vyzerajúca nehoda na úvodnej Veľkej Cene v Austrálii

ŠPORT AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Prvé preteky v Melbourne priniesli niekoľko dychberúcich momentov.

Prvý víkend vo F1 je za nami a diváci sa stali svedkami množstva zaujímavých situácií. Už sobotňajšiu kvalifikáciu sprevádzali vlny kontroverzií, potom čo sa jazdci rozhodli rezignovať a nechať trať prázdnu. Reagovali tak na dominanciu Mercedesu a nový formát, ktorý nebol preverený. Podľa neho mal vždy najpomalší voz v pravidelných intervaloch odstúpiť. Po veľkej kritike sa stajne dohodli, že budúca VC Bahrajnu sa bude opäť jazdiť v starom formáte.

Dnešné preteky boli pútavým divadlom. Už od úvodu závodu sa dostali do čela vozidlá Ferrari. Predovšetkým Sebastian Vettel mal závod perfektne rozbehnutý. Všetko išlo podľa predstáv, presne tak ako to avizovala talianska stajňa pred sezónou. Nanešťastie, prišiel jeden moment, vďaka ktorému sa poradie menilo. Počas toho, ako sa Fernando Alonsa pokúšal predbehnúť Estebána Gutiérreza sa jeho pravé koleso dostalo do kontaktu a obe vozidla skončili mimo trate, pričom Alonsova formula sa vo vzduchu niekoľkokrát prevrátila. Nakoniec akoby zázrakom sa zo zdemolovaného vraku Alonsovi podarilo vyviaznuť bez zdravotných následkov. Závod bol následne na 20 minút pozastavený. Nehoda výrazne ovplyvnila ďalší priebeh pretekov a do čela sa dostali vozidlá Mercedesu. Raikkonenov monopost vyhorel a Vettel robil čo mohol, ale potom čo vyletel z trate si už Hamilton druhú priečku postrážil. Víťazom sa napokon stal Nemec Nico Rosberg.

 Nešťastná nehoda Fernanda Alonsa

Fernando Alonso vyviazol bez následkov

Hrozivo vyzerajúca nehoda na úvodnej Veľkej Cene v Austrálii

Dobre nedopadol ani monopost Kimiho Raikkonena

Hrozivo vyzerajúca nehoda na úvodnej Veľkej Cene v Austrálii

Hrozivo vyzerajúca nehoda na úvodnej Veľkej Cene v Austrálii

Víťazi dnešných pretekov Rosberg, Hamilton a Vettel

Hrozivo vyzerajúca nehoda na úvodnej Veľkej Cene v Austrálii

Celkové poradie pretekov nájdete tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia