Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2016, 1:38
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Hans Zimmer zloží hudbu pre nový, vojenský film Christophera Nolana

FILMY A SERIÁLY CHRISTOPHER NOLAN
Uložiť Uložené

Hans Zimmer si znova podal ruku s Christopherom Nolanom. Čo nám ponúknu tentoraz?

Dlhý rok trvalo, kým si Christopher Nolan vybral ďalší film a kým ho Warner Bros. oficiálne oznámilo. Je to príliš dlhá doba, no je prakticky isté, že to bude ďalší nezabudnuteľný zážitok. Nolan je ako Fincher. Čo film, to klenot. Tentokrát sa však Nolan vyberie na nezmapované územie. Natočí totiž vojenský film z obdobia druhej svetovej. To už však viete (ak nie, nižšie vás čaká hromada informácií). Novinkou však je, že Nolan sa opäť dohodol s Hansom Zimmerom na spolupráci, takže nás čaká ďalší nezabudnuteľný duet. Nikto totiž nečaká, že zo spolupráce Zimmer-Nolan (vo vojenskom prostredí) nevzíde dojemný, oscarový a dychberúci materiál. Nám už len ostáva čakať na oficiálne ohlásenie hereckého obsadenia. A potom už len ostať trpezlivý.

Dej zachytí udalosti evakuácie francúzskeho mestečka Dunkirk na severe krajiny. Počas 2. svetovej vojny bolo mesto evakuované počas 8-9 dní. Zachránilo sa vtedy takmer 340 tisíc belgických, francúzskych a britských vojakov. Akcia prebiehala takmer bez prestávky, pričom v prvý deň sa evakuovalo len niečo cez 7 tisíc vojakov. Na pomoc boli zavolané všetky druhy lodí, či už išlo o výletné, rybárske či ako-tak pozliepané kúsky plávajúce na vode. Zachrániť sa chcel každý. Vojaci boli totiž obkľúčení nemeckou armádou, ktorá by ich inak, s najväčšou pravdepodobnosťou, zmasakrovala. Udalosti častokrát komentoval aj samotný Churchill. Evakuáciu mesta Dunkirk môžeme poznať aj pod pojmom Operácia Dynamo či Zázrak z Dunkirku. Prípravy na filme aj dátum premiéry oficiálne potvrdilo samotné štúdio Warner.

Nolan bude režírovať, pričom napísal aj scenár (zrejme mu opäť pomáhal jeho brat Jonathan). Už tradične bude na projekte pracovať aj so svojou dlhoročnou partnerkou a ženou, Emmou Thomas, pričom ho zastrešia aj ako producenti. Natáča sa pod hlavičkou Warner Bros., ktoré je nadšené z ďalšej spolupráce s týmto geniálnym filmmejkerom a sľubuje si od jeho vojnového filmu veľa. Má ísť o veľkolepý akčný thriller, ktorý sa bude natáčať na kamery IMAX 65 mm a 65mm kamery veľkého formátu. Okrem iných formátov teda bude snímka uvedená do kín 21. júla 2017 v IMAX, 70mm (využije tak Tarantinove kiná a ich Hateful Eight) a 35mm formáte.

Mark Rylance

Hans Zimmer zloží hudbu pre nový, vojenský film Christophera Nolana

Zatiaľ nie je známe, kto si zahrá, no natáčanie začne už v máji, takže sa to snáď čoskoro dozvieme. Hovorí sa o tom, že mladých hercov si už režisér vyberá, no a z tých starších, ktorí by mali obsadiť hlavné roly, sa zase šušká o Tomovi Hardym, Markovi Rylancovi (ruský špión z Bridge of Spies) či Kenethovi Branaghovi. Ďalšiu spoluprácu s DiCapriom teda Nolan asi nepridá. Na druhej strane, asi by sme mali očakávať pred kamerou aj Michaela Caina. Koho by ste si v snímke vedeli predstaviť vy? Myslíte, že to bude viac dráma/thriller, alebo sa dočkáme aj strhujúcej a brilantne natočenej akcie ako pri Ryanovi v podaní Spielberga?

Domov
Zdieľať
Diskusia