Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2016, 0:18
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Transformers 5 nakoniec natočí Michael Bay! Čo o filme vieme?

FILMY A SERIÁLY MICHAEL BAY
Uložiť Uložené

Prekvapenie! Michael Bay znova klamal, inými slovami, od značky Transformers neodchádza.

Keby sme v článkoch používali smajlíky, v tomto konkrétnom by to vyzeralo ako v četovom okienku nedozretých štrnástok. Je to proste veľmi vtipné a zároveň až nechutné. Baya máme radi vďaka jeho predošlej tvorbe a videli sme všetkých tých Transformerov, aj keď viacej z povinnosti. Štvorka bola čistý odpad, hanba kinematografie a trojhodinové product placement smetisko plné síce kvalitných, no nezaujímavých CGI efektov, preafektovaných postáv, otrasného deju a vlastne... spomeňte si na ten najlepší možný aspekt snímky okrem efektov. Máte? No, tak aj ten za veľa nestál. Transformery ale stále bavia milióny divákov, Age of Extinction zarobilo vyše miliardu a stotisíc dolárov (radšej nechceme vedieť, koľko dostalo za ten product placement), takže bolo logické, že s touto značkou Paramount nesekne, ani keby tie filmy počas Oscarov zhanobil každý víťaz vo všetkých kategóriách. Ba naopak, plánujú sa pokračovania, spin-offy, prequely, animované filmy a kadečo iné. 

Po každej časti sa ale rieši, kto natočí pokračovanie. Už dvakrát sa Michael Bay nechal počuť, že končí a ďalší sequel nenatočí. Prvýkrát po dvojke, kedy toho už mal dosť (nepamätám si, aký dôvod uviedol, keď oznámil, že sa vráti aj k trojke), no a druhýkrát sa upísal Transformerom po tom, čo prehlásil, že už pokračovanie na stopercent nenatočí, práve pre Age of Extinction. Tvrdil pri tom, že chce začať novú trilógiu a rozbehnúť to pre ďalšieho režiséra, aby to tak mal ľahšie. Tvrdil ale, že skutočne Transformers 5 nenatočí. Hľa, máme to tu znova. Bay oficiálne oznámil, že bude režírovať aj Transformers 5, no a vráti sa aj Mark Wahlberg. Nezabudol ale dodať, že toto je už skutočne posledný Transformers projekt, na ktorom pracuje na pozícii režiséra. Buď ho baví točiť si tieto filmy, pri ktorých má asi 100% kontrolu nad obsahom (akurát mu nadiktujú, aké svetové značky a labely sa musia objaviť na aký dlhý čas... a koľkokrát) alebo mu Paramount jednoducho platí veľmi tučné šeky. 

Transformers 5 nakoniec natočí Michael Bay! Čo o filme vieme?


Aby sme boli presní: Režírujem Transformers... 5, je to piata časť, že? J. J. Abrams mi povedal, že som jediný, kto to môže robiť. Ja ale cítim, že je čas posunúť sa. Takže ešte jeden. 

Odporúčané
RECENZIA: Ambulance RECENZIA: Ambulance 17. marca 2022, 13:30

Takže, čo vlastne o päťke vieme? Mark Ryan (hlasy Jetfire, Lockdown) prezradil, že piaty diel sa začne natáčať začiatkom budúceho roka, pričom jasne uvedie cestu pripravovaným spin-offom, ktorých scenáre a premisy aj v týchto dňoch dávajú dokopy talentovaní i netalentovaní scenáristi a producenti vo vyššie spomínanej Transformers Writing Room. Dej päťky sa bude odohrávať ako vo vesmíre, tak aj na Zemi. Autoboti sa opäť budú musieť spojiť s dinobotmi, aby čelili hrozbám zla na Zemi. Optimus Prime sa zatiaľ vydá do ďalekého vesmíru nájsť výrobcov (stvoriteľov?) rasy Prime-ov. Zdá sa však, že narazí na Unicrona (neviem, akí roboti tam ešte sú, ale rovnako ako Marvel v MCU nepredstavil svoje najsilnejšie entity, ani TF séria sa zatiaľ nepozrela na tých najsilnejších Transformerov, pričom Unicron je jeden z nich). Z ľudských postáv je potvrdený iba návrat Cadea Yeagera (Mark Wahlberg). 

Uvidíte nový Transformers film od Hasbro, Paramountu, Michaela Baya a našich ostatných partnerov. V podstate finišujeme a ako už niektorí z vás čítali, bola to úžasná skúsenosť. Rozhodli sme sa, že chceme príbeh na ďalších 10 rokov, preto sme sa zatvorili do izby po dobu troch mesiacov...Buďte pripravení, päťka je na ceste, potom šestka a sedmička a osmička." - Prezident Hasbro Studios.

Transformers 5 nakoniec natočí Michael Bay! Čo o filme vieme?

Musíme podotknúť, že na scenári a vývoji príbehu univerza sa podieľalo 12 ľudí, medzi ktorými sa nachádzajú aj ozajstné mená. Medzi nich patrí napríklad Andrew Barrer a Gabriel Ferrari (podieľali sa na tvorbe Ant-mana), Robert Kirkman (The Walking Dead, Invincible), Art Marcum a Matt Holloway (Iron Man), Jeff Pinker (Fringe, Lost), Zak Penn (The Last Stand, The Incredible Hulk), Ken Nolan (Black Hawk Down), Steven DeKnight (Daredevil) + zopár ďalších, a to všetko pod vedením šéfa celej writers room Akivu Goldsmana (A Beautiful Mind, I Robot). Či je to dobré znamenie a ozaj sa bude dať ešte s upadajúcou sériou niečo vymyslieť, to je zatiaľ otázne. Viac o writers room a pripravovaných projektoch nájdete tu.

Odporúčané
Kaskadér Martin: Robert Pattinson s nami chodieval na drink, nikto sa nesprával ako primadona (Rozhovor) Kaskadér Martin: Robert Pattinson s nami chodieval na drink, nikto sa nesprával ako primadona (Rozhovor) 24. mája 2020, 10:22

Ako vnímate Transfomerov vy? Tešíte sa, že piata časť opäť pripadne Michaelovi Bayovi? Či stále dokáže natočiť aj kvalitné filmy, nás môže presvedčiť jeho akčná dráma 12 Hours in Benghazi, no už teraz vieme, že film po tom opäť raz v recenziách prepadne. Ak sa chcete o plánovaných spin-offoch a pokračovaniach dozvedieť viac, klikajte sem a sem.

Teraz je už rad na najobľúbenejšie video s tematikou Transformers celej redakcie

Domov
Zdieľať
Diskusia