Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2015, 12:32
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák Daniel Michalík

Edge of Tomorrow 2 potvrdené! Režisér hovorí aj o pokračovaní nového Mission: Impossible

FILMY A SERIÁLY EDGE OF TOMORROW MISSION: IMPOSSIBLE TOM CRUISE
Uložiť Uložené

Christopher McQuarrie, scénárista filmových peciek ako Edge Of Tomorrow alebo Mission Impossible 5, ponúkol rozhovor a rozpráva o plánoch do budúcna.

Chris McQuarrie - jeho meno bolo pre veľkú časť ľudí ešte pred pár rokmi neznáme, no situácia sa zmenila po tom, čo napísal skvelý scenár už pre spomínané filmy - Edge Of Tomorrow (2014) a Mission: Impossible - Rogue Nation (2015). Treba uznať, že obe snímky sú vysoko nad priemerom a každý bežný divák o nich určite počul. Druhý spomínaný film práve vstupuje do predaja a spoločne s jeho promóciou sa v interview pre stránku collider.com Chris vyjadril, aké to bolo pracovať na svojom prvom Mission Impossible, čo plánuje pre ďalší, v poradí už šiesty diel, ktorý sám zrežíruje, a aké má plány do budúcna. Poďme sa teda pozrieť na to, čo nám prezradil.

Najskôr vám chcem pogratulovať k fantastickému Rogue Nation. Jedna z vecí, o ktorých ľudia nevedia alebo už na ne zabudli je fakt, že ste všetci pracovali pod obrovským tlakom, aby ste stihli film doviesť do kín na čas, teda už v lete, aj keď ste mali pôvodný dátum premiéry v zime. Malo byť niečo vystrihnuté alebo zmenené kvôli tomuto dátumovému posunu?

McQuarrie: Nie, nič sa tým nezmenilo. Úprimne, situáciu, v ktorej sme boli, to nezmenilo vôbec, keďže sme pod enormným tlakom boli od začiatku a čas nás neuveriteľne tlačil. 

Odporúčané
KVÍZ: Šprintujúci Tom Cruise v 10 rôznych filmoch. Spoznáš každý podľa toho, ako uteká na obrázku? KVÍZ: Šprintujúci Tom Cruise v 10 rôznych filmoch. Spoznáš každý podľa toho, ako uteká na obrázku? 21. novembra 2023, 11:00

Tu by bolo asi vhodné poznamenať, nech nám niekto potom vysvetlí túto scénu. Obrázok z nej bol uvoľnený oficiálne na začiatku promo kampane, no nesedela do žiadnej z častí filmu. 

Edge of Tomorrow 2 potvrdené! Režisér hovorí aj o pokračovaní nového Mission: Impossible

Človek sa pri tvorbe každého filmu naučí o sebe viac alebo si zlepšuje skúsenosti. Čo také ste sa naučili pri pracovaní s Rogue Nation, čo by vám mohlo pomôcť pri ďalších projektoch? Povedzme, že pri ďalšom Mission: Impossible alebo iných snímkoch.

McQuarrie: Začať s dokončeným scénárom.. Veď viete, ako som už povedal, išli sme do toho s malým množstvom času a dokonca sme pracovali na samotnom príbehu ešte aj počas prvého obdobia natáčania. Týmto sme nabrali veľa skúseností. Aj keď, nemyslím si, že by sme dokázali prísť s niektorými konkrétnymi nápadmi, keby sme si len niekam sadli ešte pred samotným natáčaním a pracovali na tom omnoho viac. Ale zabudnite na to. Dôležité je, že dopredu pripravený plán nemusí byť vždy zaručením úspechu a chaos zaručením zlyhania. To je lekcia, ktorú som sa naučil. V žiadnom prípade nesmiete spanikáriť a aj keď sa vyskytne problém, musíte pracovať naplno každý deň. Nikdy netreba brať film na ľahkú váhu.

Myslím, že hovorím za všetkých, ak poviem, že jedným z najväčších prekvapení bola Rebecca Ferguson a jej neskutočný herecký výkon. Samozrejme, aj akcia, ktorú predviedla. Kedy ste si prvýkrát uvedomili, že ona je tá pravá pre tento film?

McQuarrie: Keď sme videli s Tomom Cruisom nahrávku, kde bola, pocítili sme to. Bolo to síce už dosť neskoro v štádiu príprav, ale v posledný deň sme sa museli rozhodnúť a nakoniec sme si zvolili práve ju. A všetko, čo sa udialo po tom, nám len potvrdzovalo, že sme sa rozhodli správne. Bola proste úžasná.

Nedávno sa hovorilo o tom, že sa vráti pre ďalšie pokračovanie. Môžete nám to potvrdiť?

McQuarrie: Nič ešte nie je potvrdené. Len teraz nedávno som začal písať scénár a na ňom budem ešte nejaký čas pracovať. S nikým okrem Toma som sa o tomto nerozprával. Určite by som bol rád, ak by sa do série vrátila. Výborne sa s ňou pracovalo.

Edge of Tomorrow 2 potvrdené! Režisér hovorí aj o pokračovaní nového Mission: Impossible

Jedna z vecí, ktoré sú vždy výzvou pri veľkých filmoch ako Mission: Impossible, je fakt, že treba prísť s novými nápadmi na scény a sety, ktoré diváci ešte nikdy predtým nevideli. Samozrejme, videli sme, ako ste v úvodnej sekvencií prišli s poriadnou scénou. Porozprávajte nám trochu viac o typoch trikov, keďže ľudia videli už veľa podobných vecí a niečo o tom, čo v súvislosti s nimi chystáte pre šiesty film.

McQuarrie: No, najväčšia výzva nie je prísť s novým trikom, ale skôr dizajnovať scénu, aby vyzerala čo najrealistickejšie pre diváka. A tiež si musíte v hlave vybaviť myšlienku: „Ako toto zakomponujem do propagácie filmu?" Niektoré scény z filmov sa divákom ukážu päťstokrát predtým, než film príde do kín. Treba si teda rozmyslieť, čo divákom ukázať a čo nie, a pre reklamu vyhradiť len to, čo uznáme za vhodné. Napríklad, v prípade M: I - 5 sa nehovorilo vôbec o podvodnej scéne, a to hlavne preto, lebo nebola dokončená skoro až do dňa premiéry. Najzložitejšie pre mňa je vedieť, čo treba uchovať ako tajomstvo do momentu, kedy si film diváci pozrú. Chcem ich vidieť prekvapených.

Odporúčané
Tom Cruise: najbláznivejšie a najväčšie kaskadérske scény v Mission: Impossible Tom Cruise: najbláznivejšie a najväčšie kaskadérske scény v Mission: Impossible 18. júla 2023, 9:30

Chcel by som sa na chvíľu vrátiť naspäť. Určite ste to počuli od ďalších filmových maniakov, ale veľmi sa mi páčil Edge Of Tomorrow a veľa sa šepkalo o jeho pokračovaní, teda sequele, aj keď to boli len fámy. Tom o niečom takom hovoril. Myslíte si, že to je jeden z typu filmov, kde máme šancu vidieť sequel alebo niečo podobné, alebo sa k tomu už nikto nevráti?

McQuarrie: Na sequel už máme nápady a pracujeme na ňom.

Naozaj?

McQuarrie: Hej.

 

Edge of Tomorrow 2 potvrdené! Režisér hovorí aj o pokračovaní nového Mission: Impossible

Ide o niečo seriózne alebo aspoň len napísané, alebo to je len zopár nápadov, o ktorých ste diskutovali?

McQuarrie: Neviem, čo k tomu povedať, ale naznačím len, že sa niečo chystá.

Musím povedať, že dúfam, že sa pokračovania dočkáme. Dostávame sa teda k mojej poslednej otázke. Veľmi som zvedavý, trochu ste narážali na Mission: Impossible 6, na ktorom momentálne pracujete. Čo môžete prezradiť ľuďom? Čo si myslíte o pokračovaní a či v niečom konkrétnom zdvihnete latku ešte vyššie, alebo sa na druhú stranu bude viac pracovať s postavami? 

McQuarrie: Pozrite, vždy sa musíme posnažiť o zdvihnutie latky. A na jednu konkrétnu scénu už máme perfektný nápad a veľmi, veľmi sa na ňu teším. Bude neskutočne náročná na exekúciu, a hlavne preto sa nemôžeme dočkať. Máte sa na čo tešiť!

A čo vy? Čo si myslíte o pokračovaní Edge Of Tomorrow a M: I - 5?

Domov
Zdieľať
Diskusia