Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
dnes 21. októbra 2024 o 15:47
Čas čítania 1:30
Nina Miščíová

REBRÍČEK: Toto sú najpopulárnejší česko-slovenskí herci a herečky. Vica Kerekes tesne predbehla Jozefa Kronera

FILMY A SERIÁLY OSOBNOSTI
Uložiť Uložené

Týchto 10 česko-slovenských hercov a herečiek ľudia najviac milujú.

Každý z nás má obľúbenú postavu, bez ktorej si film či seriál nevie predstaviť. Obľúbenosť tejto postavy výrazne závisí od samotného herca, ktorý rolu stvárňuje.

K popularite hercov však prispieva množstvo faktorov, ktoré sú častokrát veľmi osobné a subjektívne. Zostavili sme pre teba rebríček top 10 česko-slovenských hercov a herečiek. Poradie určovali fanúšikovia a fanúšičky na známej filmovej databáze ČSFD. V zozname sa umiestnili populárne mená zo slovenskej a českej filmovej scény.

10. Rudolf Hrušinský 

Významný český herec, ktorý sa podieľal na tvorbe množstva legendárnych filmov. Staršie ročníky si ho môžu pamätať z filmu Vesničko má středisková, Postřižiny či Spalovač mrtvol.

Rudolf Hrušinský
Zdroj: Filmové studio Barrandov

9. Libuše Šafránková 

V rebríčku sa umiestnila aj ikonická Popelka, ktorú stvárnila Libuše Šafránková. Okrem vianočnej klasiky ju môžeš poznať aj z Vrchní, prchni!, Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách či Tři oříšky pro Popelku.

Libuše Šafránková
Zdroj: Filmové studio Barrandov

8. Aňa Geislerová

Aňa Geislerová je jednou z najuznávanejších českých herečiek. Poznať ju môžeš z množstva úspešných filmov, ako napríklad Pohádky pro Emu, Želary či Štěstí.

Aňa Geislerová
Zdroj: Bontonfilm / Michal Smrčok

7. Tatiana Dyková 

Tatiana Dyková, predtým Tatiana Vilhelmová, je známa česká herečka, ktorú môžeš poznať napríklad z filmu Medvídek, Všichni moji blízcí či Kousek nebe.

Tatiana Dyková
Zdroj: Falcon

6. Eva Holubová 

V rebríčku nechýba ani ikonická Eva Holubová, ktorú väčšina z nás pozná ako postavu učiteľky Evy z vianočných Pelíškov. Okrem vianočnej klasiky si zahrala aj v Knoflíkáři, Účastníci zájezdu či Pupendo.

Eva Holubová
Zdroj: Space Films

5.Zdeněk Svěrák

Zdeněk Svěrák je legendárny český spisovateľ, scenárista a herec. Poznať ho môžeš napríklad z Marečku, podejte mi pero, Jára Cimrman ležící, spící či Obecná škola.

Zdeněk Svěrák
Zdroj: Biograf / Česká televize

4. Simona Stašová

Ikonická česká herečka Simona Stašová účinkovala v množstve populárnych českých filmov. Poznať ju môžeš napríklad z Pelíškov, Líbáš jako Bůh či Román pro ženy.

Simona Stašová
Zdroj: Space Films

3. Jozef Kroner

Jozef Kroner je jedným z najpopulárnejších slovenských hercov. Účinkoval v množstve legendárnych filmov. Vidieť si ho mohol v ikonických filmoch ako Tisícročná včela, Pacho, hybský zbojník či Rysavá jalovica.

Jozef Kroner
Zdroj: Štúdio hraných filmov Bratislava

2. Vica Kerekes

Druhé miesto v rebríčku obsadila populárna slovenská herečka s maďarskými koreňmi Vica Kerekes. Poznať ju môžeš napríklad z filmu Príbehy obyčajného šialenstva, Dovolenka pre psov či Až do města Aš.

Vica Kerekes
Zdroj: Bioscop / Kristýna Zunová

1. Táňa Pauhofová 

Nie je prekvapením, že v top 10 česko-slovenských hercov a herečiek sa umiestnila známa slovenská herečka Táňa Pauhofová. Účinkovala v množstve populárnych slovenských filmov ako napríklad Lída Baarová, Román pro muže či Hořící keř.

Táňa Pauhofová
Zdroj: Indigo Film
Domov
Zdieľať
Diskusia