Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2024 o 14:32
Čas čítania 0:43
Radoslava Juračková

Iniciatíva Inakosť v sobotu zorganizuje spomienkové podujatie pre Juraja a Matúša. Návštevníci môžu vyjadriť svoje sny o Slovensku

KULTÚRA LGBT+ STREĽBA TERORIZMUS
Uložiť Uložené

Akcia sa bude konať takmer celý deň v priestoroch ich komunitného centra.

Od teroristického útoku na Zámockej uplynú zajtra dva roky. Pri príležitosti druhého výročia od vraždy Juraja a Matúša si Iniciatíva Inakosť pripravila spomienkové podujatie. Okrem myšlienok na dvoch nevinných ľudí však môžu návštevníci vyjadriť aj svoje priania a sny o tom, kam by sa mala uberať naša spoločnosť i celá krajina.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Iniciatíva Inakosť (@iniciativa.inakost)

Podujatie má názov Sen o láskavom Slovensku a bude sa konať v priestoroch komunitného centra iniciatívy od 10.00 do 18.00 hodiny. Podporili ho aj známe osobnosti ako Kristína Svarinská či Evelyn. V krátkych reelskach prezradili svoje želania o tolerantnejšom Slovensku.

Rovnaký priestor budú mať všetci, ktorí sa akcie zúčastnia. Slobodne môžu vyjadriť svoje vízie a sny o krajine, v ktorej žijú.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Eva Evelyn Kramerová (@evelynjefresh)

12. októbra 2022 strelec pred podnikom Tepláreň zastrelil Juraja Vankuliča a Matúša Horvátha. Okrem toho postrelil aj ich kamarátku Radku, ktorá útok prežila. Po streľbe útočník spáchal samovraždu. Pár dní pred vraždou zverejnil niekoľkostranový nenávistný manifest, ktorým útočil nielen na LGBTI+ komunitu, ale aj na Židov.

Domov
Zdieľať
Diskusia