Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2024 o 16:31
Čas čítania 1:03
Karolína Uličná

Bolt na Slovensku bude po novom odpočúvať konverzácie so šoférom. Chce tak pomáhať cestujúcim, ak by sa dialo niečo nekalé

ZAUJÍMAVOSTI BOLT SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Bolt zavádza prísne bezpečnostné opatrenie. Do platnosti to príde postupne od 15. augusta.

Bolt zavádza nové opatrenia pre bezpečnejšie cestovanie. Taxi služba fungujúca prostredníctvom aplikácie prichádza s novinkami, ktoré majú zvýšiť bezpečnosť vodičov a najmä cestujúcich. Do platnosti by mali prísť postupne od 15. augusta.

Celá jazda bude monitorovaná

Nová funkcia umožní v aplikácii vyhotoviť zvukový záznam, ak sa niektorá strana počas jazdy cíti nepríjemne. Záznam sa dá aktivovať len počas jazdy, a ten bude uložený na zašifrovanom cloude na 24 hodín. Ak počas tejto doby nikto nenahlási problém, nahrávka bude nenávratne vymazaná. K nahrávke má prístup iba Bolt a využiť sa môže iba na objasnenie udalostí a vyvodenie dôsledkov.

„Bezpečnosť je pre nás najvyššou prioritou, a preto sme do našej aplikácie pridali novú funkciu zvukového záznamu jazdy. Používateľom tak garantujeme bezpečné a dočasné uloženie týchto záznamov. Funkcia spĺňa všetky právne náležitosti slovenskej legislatívy. Naše pokročilé technológie, vrátane umelej inteligencie, nám umožňujú rýchlo reagovať na vzniknuté situácie. Zároveň majú cestujúci aj naši partnerskí vodiči vždy k dispozícii odborný personál zákazníckej podpory,“ vysvetľuje generálny riaditeľ platformy Bolt pre Slovensko.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Bolt PR Team/Daria Staverska

Táto novinka nadväzuje na množstvo ďalších bezpečnostných funkcií, ktorými aplikácia Bolt disponuje. Patrí medzi ne napríklad pravidelné overovanie totožnosti vodičov umelou inteligenciou, ktorá porovnáva čerstvo zhotovenú fotografiu telefónom s dokladmi, ktoré vodič predložil pri registrácii. Aplikácia tiež umožňuje cestujúcemu a vodičovi zdieľať trasu cesty v reálnom čase s blízkymi osobami a sleduje všetky jazdy prostredníctvom GPS.


Aplikácia tiež automaticky rozpozná dlhé zastavenia vozidla, na základe čoho bezpečnostný tím Bolt kontaktuje vodiča a partnera cestujúceho, aby sa uistil, že nedošlo k nehode alebo inému incidentu. Obe strany majú v aplikácii aj tlačidlo núdzovej pomoci, ktoré umožňuje jediným stlačením vytočiť tiesňovú linku.

Domov
Zdieľať
Diskusia