Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Topgal.
23. júla 2024 o 9:19
Čas čítania 1:51
Sponzorovaný obsah

Ako si vybrať školský batoh pre prvákov

Ako si vybrať školský batoh pre prvákov
Zdroj: Unsplash/Vitolda Klein
MÓDA ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Pri výbere batoha treba zohľadniť 6 parametrov.

Blíži sa september a s ním pre mnohé deti aj prvý školský deň. Jednou z najdôležitejších školských potrieb, ktoré rodičia musia kúpiť prváčikom, je školský batoh. Výber správneho batoha môže byť pre rodičov náročnou úlohou, najmä pri takej širokej ponuke a keď je pre dieťa prvoradý grafický motív batoha.

Školská taška Topgal BEBE 22001.
Školská taška Topgal BEBE 22001. Zdroj: Topgal

Pri výbere by ste mali zohľadniť nasledujúcich šesť parametrov, ktoré by mali školské batohy pre najmenších spĺňať.

1.   Ergonomické a zdravotné aspekty

Školská taška musí byť predovšetkým ergonomicky navrhnutá tak, aby podporovala zdravý vývoj chrbtice dieťaťa. Hľadajte batohy s anatomicky tvarovanými chrbtami, ktoré dobre priliehajú k chrbtu dieťaťa. Ideálny batoh by mal mať aj nastaviteľný hrudný popruh a polstrované plecové popruhy široké aspoň 4 cm.

Český výrobca školských batohov Topgal ponúka široký sortiment batohov, ktoré spĺňajú tieto požiadavky. Jeho batohy sú známe dôrazom na ergonómiu a pohodlie, čo potvrdzujú aj nezávislé testy.

Sídlo spoločnosti Topgal, a. s.
Sídlo spoločnosti Topgal, a. s. Zdroj: Topgal

2.   Hmotnosť batoha

Podľa odborných odporúčaní by školský batoh pre prvákov nemal vážiť viac ako 10 až 15 % hmotnosti dieťaťa. Samotný batoh by mal byť čo najľahší, pričom maximálna hmotnosť batoha pre prváka je 1 200 g. Hoci táto norma už neplatí, batohy Topgal tieto podmienky stále spĺňajú a zabezpečujú, aby deti neboli preťažené, pretože ponúkajú aktovky od 0,8 kg.

3.   Bezpečnostné prvky

Pre mnohých rodičov je bezpečnosť najdôležitejším parametrom pri výbere. Batoh by mal mať reflexné prvky, aby bolo dieťa ľahko viditeľné za zhoršených svetelných podmienok. Značka Topgal prekračuje normy pre reflexné materiály, čím zabezpečuje maximálnu bezpečnosť vášho dieťaťa.

4.   Certifikácia a kvalita

Dôležitým aspektom je aj certifikácia batoha. Batohy, ktoré prešli nezávislým testovaním a získali certifikáty, ako je napríklad Česká kvalita, zaručujú, že výrobok spĺňa základné bezpečnostné a zdravotné požiadavky. Spoločnosť Topgal je hrdá na to, že je držiteľom tejto certifikácie, ktorá je zárukou kvality a spoľahlivosti jej výrobkov.

5.   Úložný priestor

Množstvo vreciek a priehradiek je praktickým prvkom, ktorý vám uľahčí organizáciu školských pomôcok. Batoh by mal mať špeciálne vrecká na drobnosti, desiatu a fľaše s nápojmi, ako aj pevné dno z nepriepustného materiálu. Batohy Topgal sú navrhnuté s ohľadom na praktickosť a funkčnosť, čo ocenia nielen deti, ale aj rodičia.

6.   Dizajn a vzhľad

Tento bod je dôležitý najmä pre samotných nositeľov batohov, teda školákov. Vyberte dizajn, ktorý sa dieťaťu páči a bude ho nosiť rado. Topgal ponúka širokú škálu dizajnov, ktoré potešia každého školáka. Je dôležité, aby batoh spĺňal všetky bezpečnostné a zdravotné požiadavky, ale zároveň bol pre dieťa atraktívny.

Výber školského batoha pre prváčika je dôležitá úloha, ktorú by rodičia nemali podceňovať... Spoločnosť Topgal ponúka kvalitné školské batohy, ktoré spĺňajú všetky tieto požiadavky a zároveň sú pre deti atraktívne. S jej batohmi si môžete byť istí, že vaše dieťa bude mať pohodlný a bezpečný štart do školy.

Ak máte ďalšie otázky alebo potrebujete pomôcť s výberom, neváhajte kontaktovať zákaznícku podporu spoločnosti Topgal. Prajeme vám a vašim deťom úspešný školský rok!

Domov
Zdieľať
Diskusia