Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2024 o 17:27
Čas čítania 1:00
Radka Klučárová

Slafkovskému by mali starší hráči poradiť a nie ho zosúvať, myslí si športový komentátor Marcel Merčiak

ŠPORT SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

V rozhovore spomenul aj nevraživosť, ktorá sa vo svete športu skrýva, a naznačil, prečo by hokejoví fanúšikovia z výkonov na MS nemali vešať hlavy.

Športový komentátor a moderátor Marcel Merčiak v projekte Zuzany Vačkovej Zvedavá Zuza porozprával o svojich kariérnych začiatkoch aj slovenskom športe, ku ktorému má veľmi blízko. 

„Mám pocit z nás Slovákov, že sme takí fanúšikovia úspechu. Ten, čo uspeje, je skvelý, a ten, čo skončí niekde vzadu, toho musia zatratiť,“ povedal Merčiak. 

„Mali sme majstrovstvá sveta v hokeji – netreba plakať nad tým, že sme vypadli vo štvrťfinále s Kanadou. Nehrali sme zlý šampionát. Náš hokej stále patrí hore, kde ho chceme vidieť. Robíme všetko pre to, aby sme aj o 10 rokov mali športovcov tam hore. Netreba mať stále obrovské očakávania,“ upozornil skúsený moderátor.

Nevraživosť v športe

V rozhovore spomenul aj nevraživosť, ktorá sa vo svete športu skrýva. „Ten nemá rád toho, ten tréner sa neznáša s tým, tí dvaja hráči niečo proti sebe majú,“ priblížil Merčiak smutnú realitu. 

Vyjadril sa aj k nereálnym očakávaniam na 20-ročného Juraja Slafkovského. „Má za sebou 2 sezóny v NHL a teraz očakávame, že príde na majstrovstvá a bude mať 2 + 1 v každom zápase? To ťažko. On mal 0 + 8 a mnohým to nestačilo,“ zhodnotil.

Odporúčané
Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil 21. augusta 2024 o 16:20

Skúsení starší hráči by mali byť podľa Merčiaka mladým talentom väčšou oporou. „Myslím si, že aj staršia generácia hokejistov, ktorí dokázali veľa a majú právo kritizovať, by mohla byť trošku viac nápomocná – najmä v prípade takých mladých hráčov, ako je Juraj. Trošku mu možno poradiť a nie ho nejakým spôsobom zosúvať, že má nejaké maniere – čo vôbec nie je pravda, podľa mňa. A to som vybral jeden konkrétny prípad,“ povedal Merčiak.

Marcel Merčiak
Zdroj: Zuzana Vačková (Youtube)
Domov
Zdieľať
Diskusia