Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti McDonald‘s.
10. júla 2024 o 11:30
Čas čítania 1:59
Sponzorovaný obsah

Slováci sa opäť spojili pre dobrú vec. V zbierke pre choré deti vyzbierali takmer 80 400 eur

Slováci sa opäť spojili pre dobrú vec. V zbierke pre choré deti vyzbierali takmer 80 400 eur
Zdroj: McDonald‘s
ZAUJÍMAVOSTI MCDONALD’S SLOVENSKÉ NEMOCNICE
Uložiť Uložené

Vyzbieraná suma poputuje do slovenských nemocníc.

Obľúbená zbierka, ktorá prebiehala v 42 reštauráciách McDonald’s po celom Slovensku od 30. mája do 30. júna, má za sebou ďalší vydarený ročník. Návštevníci McDonald’s opäť dokázali, že majú veľké srdcia a radi pomáhajú. Každoročná charitatívna zbierka Ručičky sa opäť stretla s veľkou odozvou, ktorá znamená nádej a podporu pre rodiny v ťažkých chvíľach. 

Zákazníci si mohli aj tento rok k svojmu obľúbenému jedlu objednať samolepky v tvare detskej ručičky za 1 euro. Tie mohli nalepiť na určené miesto v reštaurácii McDonald’s alebo si ich ponechať ako symbol pomoci. Spoločne sa im podarilo vyzbierať takmer 80 400 eur.

Celý výťažok poputuje na činnosť neziskovej organizácie Ronald McDonald House Charities (RMHC), ktorá už viac ako 20 rokov pomáha rodičom a malým pacientom ostať spolu aj počas hospitalizácie. RMHC neúnavne pracuje na modernizácii a rekonštrukcii detských oddelení po celom Slovensku, aby mali malí pacienti a ich blízki pocit domova aj v nemocnici.

zisti viac

Nový vzhľad samolepiek podporil myšlienku blízkosti

Dizajn samolepiek bol tento rok celkom nový a účelom tejto zmeny bolo zvýrazniť zámer charitatívnej akcie, ktorým je podpora vzájomnej blízkosti chorých detí a ich rodičov počas hospitalizácie.

Zdôrazneniu tejto myšlienky napomáha prvok malej detskej ručičky vo farbách organizácie, ktorú chráni väčšia ručička vytvárajúca pocit pokoja, komfortu a bezpečia. Práve tieto pocity sa snaží nezisková organizácia priniesť do izieb malých pacientov v slovenských nemocniciach.

McDonald‘s
Zdroj: McDonald‘s

„Opäť sa ukázalo, že aj naoko malá pomoc môže byť naozaj veľkou podporou. Veľmi nás teší, že sa do tohtoročnej kampane zapojilo veľké množstvo našich zákazníkov, ktorí pomohli prekonať výťažok z minulého roka. Štedrosť návštevníkov a ochota zapojených kolegov prispieva k nášmu cieľu a cez neziskovú organizáciu RMHC dokážeme spoločne zlepšovať podmienky hospitalizovaných detí na Slovensku,“ uviedla PR manažérka spoločnosti McDonald’s na Slovensku a v Českej republike a predsedníčka Správnej rady RMHC na Slovensku Lucia Poláčeková.

Dodala, že každý dar je cenný, pretože umožňuje organizácii uskutočniť množstvo plánovaných projektov. 

Cieľom organizácie RMHC je vytvárať rodinám „domov ďaleko od domova“ a pomôcť im zmierniť emocionálnu, ale i finančnú záťaž v náročných časoch. V slovenských detských nemocniciach sa podieľa na vytváraní moderného, príjemného a funkčného prostredia, ktoré čo najviac pripomína domov.  

McDonald‘s
Zdroj: McDonald‘s

Okrem blízkosti rodiny majú esteticky príjemné a dobre vybavené priestory významný pozitívny vplyv na liečbu a rekonvalescenciu detí počas hospitalizácie. 

„Od roku 2003 sa neziskovej organizácii RMHC podarilo podporiť viac ako 60 projektov v 11 detských nemocniciach naprieč Slovenskom – v Košiciach, Prešove, Liptovskom Mikuláši, Banskej Bystrici, Nitre, Nových Zámkoch, Martine, Žiline, Trnave a v Bratislave. Celková výška pomoci sa už vyšplhala na viac ako 1 milión eur. Sme vďační, že zákazníci reštaurácií dlhodobo a pravidelne podporujú aktivity RMHC,“ povedala výkonná riaditeľka RMHC na Slovensku Eva Konečná.

Tvoja pomoc je vítaná celoročne

Ak si nestihol kampaň Ručičiek, no chceš podporiť aktivity organizácie RMHC, existuje viacero spôsobov. Organizácii môžeš prispieť jednorazovou alebo opakovanou platbou na účet neziskovej organizácie alebo prostredníctvom pokladničiek na pultoch v reštauráciách McDonald’s či zaokrúhľovania platby na digitálnych kioskoch.

Na podporu pripravovaných projektov RMHC putuje aj polovica tržieb z predaja hranolčekov počas McHappy Day či z 2 % daní.

Domov
Zdieľať
Diskusia