Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti McDonald‘s.
1. júna 2024 o 10:00
Čas čítania 1:23

V McDonald’s nájdeš počas júna samolepky v tvare ručičiek. Toto je ich skutočný význam

ZAUJÍMAVOSTI MCDONALD’S SLOVENSKÉ NEMOCNICE
Uložiť Uložené

Už jediné euro dokáže veľké veci.

Ako zákazník McDonald‘s máš opäť možnosť prispieť jednoduchým spôsobom k zlepšeniu podmienok hospitalizovaných detí na Slovensku. Stačí, ak si počas celého júna pri objednávke obľúbeného jedla v reštauráciách alebo pri objednávke cez McDelivery objednáš aj samolepky v tvare ručičky, ktoré majú tento rok úplne nový dizajn.

Môžeš tak podporiť pripravované projekty neziskovej organizácie Ronald McDonald House Charities (RMHC), ktorá už dve dekády pomáha rodinám zostať spolu počas liečby.

McDonald‘s
Zdroj: McDonald‘s
Tradičná charitatívna akcia pre malých pacientov prebieha počas celého júna. Celá vyzbieraná suma zo samolepiek poputuje neziskovej organizácii RMHC, ktorej účelom je vytvárať rodinám domov ďaleko od domova v detských nemocniciach. Tam sa organizácia podieľa na budovaní moderného a útulného prostredia, ktoré čo najviac pripomína detskú izbu. Spolu s blízkosťou rodiny sú to práve krajšie priestory, ktoré dokážu pozitívne vplývať na liečbu a rekonvalescenciu dlhodobo chorých detí.
zisti viac

Celý finančný výťažok z predaja samolepiek poputuje na tradičný účel, tento rok však nastala jedna zmena. Prichádzajú v novom dizajne, ktorý podporuje zámer charitatívnej akcie, teda zabezpečenie vzájomnej blízkosti chorých detí a ich rodín v nemocniciach.

„Posolstvo Ručičky je o pomoci, ktorú naši zákazníci podávajú symbolicky cez samolepky hospitalizovaným deťom. Tento rok má samolepka nový dizajn, nové farby, ktoré úzko súvisia s vyobrazením farieb neziskovej organizácie RMHC,“ uviedla PR manažérka spoločnosti McDonald‘s na Slovensku a v Českej republike Lucia Poláčeková.

McDonald's
Zdroj: McDonald's

Už jedno euro dokáže veľa

Minulý rok pomohli zákazníci prostredníctvom samolepky v tvare ručičky vyzbierať 75 396 eur. „Vďaka veľkej ochote Slovákov pomáhať a prispieť na dobrú vec môže nezisková organizácia RMHC zlepšovať podmienky hospitalizácie malých pacientov na Slovensku. Každá podpora je nesmierne vítaná, keďže v pláne sú viaceré veľké projekty. Verím, že podobne ako minulý rok sa podarí v kampani Ručičky vyzbierať výnimočný výťažok, aby sa ich zrealizovalo čo najviac,“ uviedla riaditeľka neziskovej organizácie RMHC na Slovensku Eva Konečná.

McDonald's
Zdroj: McDonald's

Od roku 2003 sa neziskovej organizácii RMHC, ktorá pôsobí na Slovensku od roku 2003, podarilo podporiť viac ako 60 projektov v 11 detských nemocniciach naprieč Slovenskom – v Košiciach, Prešove, Liptovskom Mikuláši, Banskej Bystrici, Nitre, Nových Zámkoch, Martine, Žiline, Trnave a v Bratislave. Celková výška pomoci sa vyšplhala na viac ako 1 milión eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia