Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júla 2024 o 17:25
Čas čítania 0:37
Veronika Ábelová

V španielskom letovisku chcú pokutovať močenie do mora. Nedodržanie zákona by ťa mohlo vyjsť poriadne draho

V španielskom letovisku chcú pokutovať močenie do mora. Nedodržanie zákona by ťa mohlo vyjsť poriadne draho
Zdroj: Flickr/Jilles Dissel/na voľné použitie
ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Španieli chcú pokutovať turistov, ktorí budú močiť do mora.

V španielskej Marbelle chcú kúpajúcim zakázať močiť do mora. Úrady tak chcú udržiavať čistotu. Za močenie do mora by mohla hroziť vysoká pokuta, informuje portál TimeOut.

Hoci pokutu schválila mestská rada v Marbelle, do platnosti vstúpi až po verejnej diskusii. Podľa nových pravidiel by išlo o porušenie zdravotných a hygienických predpisov. Nie je však jasné, ako budú plavčíci identifikovať vinníkov. Ak však nechceš riskovať pokutu, možno by si mal zvážiť návštevu toalety.

 
 
 
Zobraziť príspevok na Instagrame
 
 
 

A post shared by Marbella | Spain 🇪🇸 (@marbella)

Predtým sa pokuty za rovnaké priestupky pohybovali okolo 300 eur, takže ide o veľké zvýšenie. Marbella však nie je jediným miestom, ktoré tento rok čelí novým pravidlám. Región Costa del Sol napríklad zaviedol obmedzenia týkajúce sa vstupu psov do mora, hrania sa s loptami vo vode a rozkladania slnečníkov bez povolenia.

Tieto opatrenia sú súčasťou úsilia Španielska zabrániť potenciálnym škodám spôsobeným veľkým počtom turistov. Podobné opatrenia platia aj v mestách Vigo a Galícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia