Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
22. februára 2024, 17:56
Čas čítania 1:00
Barbora Adamkovičová

Žena 24 rokov predstierala, že je tehotná. Od štátu dostala dávky vo výške 110-tisíc eur

ZAUJÍMAVOSTI PODVOD TALIANSKO TEHOTENSTVO
Uložiť Uložené

Tričká si mala vypchávať vankúšmi a chodiť chôdzou tehotnej ženy. Zatkli ju až vtedy, keď od štátu žiadala ďalšiu finančnú podporu. Na podvode sa podieľal aj jej partner, údajne vedel o tom, že tehotenstvá predstiera, a na súde svedčil proti nej.

Talianka predstierala 17 tehotenstiev, nechodila do práce a od štátu dostala dávky vo výške takmer 110-tisíc eur. Podľa denníka Mirror si oblečenie vypchávala vankúšmi až 24 rokov. Barbaru Ioeleo zatkli policajti po tom, čo si vypýtala ďalšiu finančnú pomoc. 

Päťdesiatnička sa bráni a tvrdí, že päť detí donosila do termínu, zatiaľ čo dvanásť potratila. Prokurátori prípadu uviedli, že klinika v Ríme zaznamenala za posledných dvadsať rokov odcudzenie viacerých rodných listov a inej dokumentácie, informujú miestne noviny Il Mattino. Posledné dieťa mala Ioeleo porodiť len v decembri minulého roka, no polícia, ktorá celé jej „tehotenstvo“ pozorne sledovala, uviedla, že išlo o podvod. Tričká si mala vypchávať vankúšmi a chodiť chôdzou tehotnej ženy. Zatkli ju až vtedy, keď od štátu žiadala ďalšiu finančnú podporu vo výške približne 116-tisíc eur.

Vedel o tom aj jej partner

Žena tehotnosť predstierala od roku 2000, dokonca aj jej partner, s ktorým tvorí pár už vyše 12 rokov, priznal, že si bol vedomý jej dlhodobého klamstva, čím sa stal spolupáchateľom. Na výsluchu však svedčil proti Ioeleo a zabezpečil si tým miernejší trest. Podvodníčka naďalej tvrdí, že päť jej detí naozaj existuje a všetky tehotenstvá boli reálne, no napriek tomu si za mrežami odsedí rok a šesť mesiacov.

Domov
Zdieľať
Diskusia