Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. februára 2024, 9:30
Čas čítania 1:07
Barbora Adamkovičová

Ocenenia BAFTA ovládol Oppenheimer. Cenu za najlepšiu herečku získala Emma Stone

FILMY A SERIÁLY VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Christopher Nolan vyhral svoju prvú cenu v rámci prestížnej britskej akadémie. Za životopisný film získal celkovo až sedem ocenení.

Britská akadémia filmového a televízneho umenia aj tento mesiac oceňovala tie najlepšie filmy, ktoré sme za minulý rok mohli vidieť. Podľa portálu The Guardian bol najväčším hitom večera životopisný film o mužovi, ktorý stál za vynálezom atómovej zbrane. Druhým najoceňovanejším projektom bol Poor Things s hviezdnym obsadením.

Včerajší večer sa niesol v znamení filmového trháka Oppenheimer, ktorý celkovo získal až sedem ocenení. Jeho režisér Christopher Nolan si domov zaslúžene odniesol hneď dve ceny – a to za najlepší film a najlepšiu réžiu. Išlo taktiež o Nolanov prvý úspech na pódiu prestížnej britskej akadémie, hoci bol nominovaný v už minulosti, ceny sa dočkal až tento rok.

Okrem renomovaného režiséra zožal slávu aj Cillian Murphy, ktorý za stvárnenie samotného Roberta Oppenheimera získal cenu za najlepšieho herca v hlavnej úlohe. Podľa denníka The Daily Mail vo svojej reči poďakoval tomu „najdynamickejšiemu, najláskavejšiemu producentovi a režisérovi v Hollywoode: Chris Nolan a Emma Thomas, ďakujem, že ste vo mne videli niečo, čo som ja nevidel.“ Snímka vyhrala aj ocenenie za najlepšie obsadenie vo vedľajšej úlohe, najlepší edit, najlepšie pôvodné skóre a najlepšiu kinematografiu.

Odporúčané
Kto je Central Cee? Raper, ktorého hit Doja si už stokrát počul aj ty, aj keď jeho zrejme nepoznáš Kto je Central Cee? Raper, ktorého hit Doja si už stokrát počul aj ty, aj keď jeho zrejme nepoznáš 22. novembra 2022, 16:30

Emma Stone získala za hlavnú rolu v snímke Poor Things cenu za najlepšiu herečku. Film sleduje osobnú premenu mladej ženy, ktorá je po samovražde privedená späť k životu šialeným vedcom. Svoju druhú šancu využije a vymaní sa zo spoločenských obmedzení a skúma radosti a nebezpečenstvá života. 

Na červenom koberci slávnostného udeľovania cien sa predviedli aj Margot Robbie, Emily Blunt, Dua Lipa, Ryan Gosling či Bradley Cooper.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @missbottega_

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Margot Fãs (@margotbrnews)

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @missbottega_

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @missbottega_

Domov
Zdieľať
Diskusia