Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2024, 10:29
Čas čítania 0:56
Karolína Uličná

Právnici Taylor Swift hrozia žalobou 21-ročnému študentovi, ktorý sleduje súkromné lety najvplyvnejších ľudí sveta

Právnici Taylor Swift hrozia žalobou 21-ročnému študentovi, ktorý sleduje súkromné lety najvplyvnejších ľudí sveta
Zdroj: Instagram/@taylorswift, @apaaero, LinkedIn/Jack Sweeney
ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO TAYLOR SWIFT
Uložiť Uložené

Podľa právnych zástupcov speváčky ju študent vystavuje riziku nebezpečného stalkingu.

21-ročný študent Jack Sweeney sleduje súkromné lietadla známych osobností. Najnovšie zverejnil informácie zo súkromného letu Taylor Swift. Tím speváčky však znepokojene reagoval, že Sweeney vystavuje popovú hviezdu riziku tým, že poskytuje aktuálne informácie o polohe pre stalkerov, informuje BBC News.

Mladík, ktorý študuje na University of Central Florida, používa verejne dostupné údaje na sledovanie vzletov a pristávania lietadiel patriacich bohatým ľudom a uverejňuje ich o deň neskôr.

Právnici spoločnosti Swift vydali list o zastavení konania Sweeneyho, aby prestal zverejňovať polohu jej súkromného lietadla, inak budú nútení podať na mladíka žalobu. „Tieto informácie predstavujú bezprostrednú hrozbu pre bezpečnosť. Pre Taylor to predstavuje otázku života a smrti,“ píše právnický tím speváčky, ktorý listy so žiadosťou o zastavenie sledovania Swiftovej private jetu zaslali študentovi.

taylor swift
Zdroj: Wikimedia Commons/na voľné použitie

„Nikdy nemám v úmysle ublížiť. Vlastne si myslím, že Swift má niekoľko dobrých skladieb. Verím v transparentnosť a vo verejné informácie,“ reagoval Jack. Dodal, že výhražný list dostal po tom, čo médiá začali skúmať uhlíkovú stopu spoločnosti Swift.

Taylor Swift už niekoľký rok po sebe dosiahla nemilé prvenstvo. Opäť sa totiž stala celebritou, ktorá najviac znečisťuje planétu Zem. Súkromné lietadlá obľúbenej superstar len za posledné tri mesiace vyprodukovali 138 ton emisií uhlíka, čím si zaslúžili svetové prvenstvo v tvorbe odpadu.

Odporúčané
Taylor Swift znečisťuje planétu najviac zo všetkých. Jej súkromné lety za frajerom produkujú nadmerné množstvo emisií Taylor Swift znečisťuje planétu najviac zo všetkých. Jej súkromné lety za frajerom produkujú nadmerné množstvo emisií 20. decembra 2023, 8:58

V roku 2022 Jack Sweeney vytvoril roboty na X (Twitteri) na sledovanie súkromných lietadiel ruských oligarchov a iných prominentných jednotlivcov. Sledoval lety spoluzakladateľa Microsoftu Billa Gatesa, zakladateľa Amazonu Jeffa Bezosa či generálneho riaditeľa spoločnosti Meta Marka Zuckerberga.

Domov
Zdieľať
Diskusia