Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Pelikan.
6. februára 2024, 13:00
Čas čítania 2:41
Sponzorovaný obsah

SPIATOČNÉ LETENKY DO 55 EUR: Spríjemni si február výletom do Talianska, Severného Macedónska či na Malorku

SPIATOČNÉ LETENKY DO 55 EUR: Spríjemni si február výletom do Talianska, Severného Macedónska či na Malorku
Zdroj: Unsplash/Ross Parmly
ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE DOVOLENKA KAM NA DOVOLENKU
Uložiť Uložené

Tak čo, kam to bude?

Vieš o tom, že február je druhým najlepším mesiacom na lacné vycestovanie do sveta? Preto sme pre teba pripravili ponuku spiatočných leteniek za menej ako 55 eur. Vybrali sme naozaj lákavé destinácie, kam sa dostaneš z Bratislavy, Viedne a Budapešti.

Ceny leteniek sú aktuálne v čase písania článku. S odstupom času sa ich cena a dostupnosť môže meniť.

Miláno, Taliansko

  • Termín: 22. 2. – 26. 2. 2024
  • Odlet: Viedeň
  • Letecká spoločnosť: Ryanair
  • Cena: od 51,48 €

Miláno určite poznáš ako mesto módy, ktoré ťa očarí nielen svojimi uličkami, ale aj galériami, ktoré sú domovom pre najznámejšie renesančné maľby (diela od Leonarda da Vinci či Francesca Hayeza). Okrem ochutnávania miestnej kuchyne a popíjania talianskej kávy si rozhodne nájdi čas aj na pozretie ikony Milána – katedrály Duomo, na ktorej strechu môžeš aj vyliezť.

Počas tvojho pobytu je aj Milan Fashion Week, takže očakávaj, že možno bude v meste rušno. Samozrejme, priprav si peňaženku, pretože nakupovaniu sa tu nevyhneš. Odporúčame ulicu Via Montenapoleone, ktorá je sídlom svetových módnych návrhárov.

Milano
Zdroj: Unsplash/Daryan Shamkhali
Letenka do Milána

Kluž, Rumunsko

  • Termín: 22. 2. – 26. 2. 2024
  • Odlet: Viedeň
  • Letecká spoločnosť: Ryanair
  • Cena: od 51,48 €

Hoci Rumunsko nie je pre väčšinu Slovákov cieľovou destináciou, presvedčíme ťa, prečo sa sem oplatí ísť na výlet (najmä ak nemusíš miesta prepchaté turistami). Kluž je 2. najväčším mestom Rumunska, obklopené bohatou prírodou Apusenských vrchov a lesov, čiže skvelá správa pre milovníkov turistiky. Okrem iného sa Kluž prezýva ako neoficiálne hlavné mesto oblasti Transylvánia.

Počas dňa si sprav priestor na návštevu mohutnej sochy Mateja Korvína, katedrály Sfântul Mihail a očarujúceho steampunkového múzea, ktoré je jediné svojho druhu v Európe. Kluž vďaka svojim univerzitám dýcha študentskou atmosférou, takže očakávaj živé kluby a bary, najmä v piatok večer. Z hľadiska gastronómie má mesto Kluž vlastné unikátne jedlo varză à la Cluj, ktoré určite musíš vyskúšať.

cluj
Zdroj: Unsplash/Tamas Pap
letenka do klužu

Skopje, Severné Macedónsko

  • Termín: 28. 2. – 3. 3. 2024
  • Odlet: Budapešť
  • Letecká spoločnosť: Wizzair
  • Cena: od 51,92 €

Hlavné mesto Severného Macedónska môžeme označiť ako pestrofarebné centrum rôznych národností, kde neexistuje nuda. Poprechádzaj sa po starých uličkách, preskúmaj Starý bazár a vkroč na kamenný most, ktorý spája starú časť mesta s novou.

Pre milovníkov prírody je kaňon Matka skvelým miestom pre outdoorové aktivity, plavby loďou a na preskúmanie jaskýň. Určite si nedaj ujsť macedónsku kuchyňu, ktorá spája turecké a balkánske chute (napríklad plnené papriky polneti piperki). Meno Alexander Veľký ti isto niečo hovorí, a tak sa nezabudni ísť pozrieť na jeho mohutnú sochu na námestí.

macedonia, skopje
Zdroj: Unsplash/Ervo Rocks
Letenka do Skopje

Niš, Srbsko

  • Termín: 12. 2. – 19. 2. 2024
  • Odlet: Viedeň
  • Letecká spoločnosť: Wizzair
  • Cena: od 49,12 €

Ak bolo tvojím snom navštíviť Balkán, teraz máš skvelú príležitosť. Niš je tretie najväčšie mesto v Srbsku, ktoré žije históriou – dobrou aj zlou. Tí, ktorí sú fascinovaní dejinami, by toto mesto mali rozhodne navštíviť.

Hlavnou dominantou mesta je Nišská pevnosť, osmanská pamiatka, ktorá momentálne slúži ako priestor pre divadlá a filmové predstavenia. Určite ju počas svojej návštevy neminieš. Krutú históriu ľudstva si môžeš pripomenúť obhliadkou koncentračného tábora Červeného kríža. Do poznávacieho to-do listu si zapíš vežu Skull Tower, ktorá zodpovedá svojmu názvu do bodky, pretože je naozaj postavená z lebiek (konkrétne z 952).

Počas objavovania miest a pamiatok si pochutnaj na srbskej kuchyni, ktorá je známa svojimi obrovskými porciami plnými mäsa a zeleniny (a budget-friendly cenami). Nezabudni na ochutnanie pljeskavice.

nis, srbsko
Zdroj: Wikimedia Commons/Alxadj
Letenka do Nišu

Palma de Mallorca, Malorka

  • Termín: 28. 2. – 8. 3. 2024
  • Odlet: Viedeň
  • Letecká spoločnosť: Ryanair
  • Cena: od 54,98 €

Palma de Mallorca nie je len významným prístavom v Stredozemnom mori. Azúrové more, nádherná architektúra, umenie, bohatá história a chutná gastronómia je to, čo robí hlavným mestom Malorky pútavou turistickou destináciou. 

Do svojho to-do listu zahrň prechádzku po pláži, zálivy a návštevu nádhernej katedrály Le Seu. Určite sa aj pozri na Plaza del Toros, arénu, ktorá bola využívaná na býčie zápasy a dnes je z nej miesto pre koncerty a udalosti. Ak budeš mať chuť pozrieť si okolitú prírodu, daj si túru po pohorí Serra de Tramuntana (zaradené do dedičstva UNESCO) alebo preskúmaj jaskynný systém Cuevas del Drach y Porto Cristo.

malorka
Zdroj: Unsplash/David Vives
letenka do palma mallorca
Domov
Zdieľať
Diskusia