Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. decembra 2023, 9:38
Čas čítania 1:39
Radka Klučárová

Bývalé vydavateľstvo Tomy Kottyho sa mu verejne ospravedlnilo. Naše kroky boli unáhlené a nesprávne, uviedlo

Bývalé vydavateľstvo Tomy Kottyho sa mu verejne ospravedlnilo. Naše kroky boli unáhlené a nesprávne, uviedlo
Zdroj: YouTube/Illuminate Production
OSOBNOSTI INFLUENCERI RÁCHEL KARNIŽOVÁ ŠOUBIZNIS TOMY KOTTY
Uložiť Uložené

Po nových informáciách v kauze Kotty vs Rachellkka mu jeho skladby vrátilo vydavateľstvo späť na Youtube.

Pred niekoľkými mesiacmi sa prevalili turbulencie vo vzťahu medzi influencerkou Ráchel Karnižovou a hudobníkom Tomym Kottym. Počas padaní obvinení z domáceho násilia, zo znásilnenia a informáciách o problémoch s alkoholom bol už Kotty na protialkoholickom liečení. Ráchel na neho podala trestné oznámenie a všetky podrobnosti zverejnila na Instagrame.

Kotty sa mesiace liečil, keď sa vrátil, čakal ho šok

K celej kauze sa Kotty osobne vyjadril až po pár mesiacoch. Po vlne kritiky a odsúdení násilia s ním mnohí prerušili spoluprácu. Rovnako tak urobilo aj vydavateľstvo Illuminate, pod ktorým hudobník tvoril.

O pár mesiacov neskôr však na povrch vyplávali nové informácie. Tomy Kotty sa ozval fanúšikom a snažil sa spresniť, čo presne sa stalo medzi ním a jeho bývalou priateľkou Ráchel Karnižovou.

Vo videách tvrdil, že netušil, z čoho ho Karnižová na sociálnych sieťach obvinila. „Ja som vôbec to jej vyjadrenie nevidel. Ľudia si možno vôbec nevedia predstaviť, aký brutálny tlak to je, keď sa niečo takéto stane a mne začal zvoniť telefón, vyvolávali mi z médií všetci naraz,“ povedal.

Odporúčané
Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) 25. apríla 2024, 12:30

Počas celého času liečenia si Kotty podľa jeho slov myslel, že sa stále milujú. Všetky obvinenia však rázne odmietol. Podľa neho k žiadnemu znásilneniu či podpaľovaniu cigariet o influencerku nedošlo, vraj si to celé vymyslela. Zároveň v podcaste Fiki Unchained zverejnil fotky svojej zbitej a opuchnutej tváre po tom, čo sa s Ráchel pohádali a pobili. Priblížil aj osudnú noc a podľa jeho slov sú viaceré tvrdenia Ráchel nepravdivé.

Influencerka Ráchel Karnižová.
Influencerka Ráchel Karnižová. Zdroj: IG/rachellkka

Influencerka v júni oznámila, že polícia po výsluchoch celý incident vyšetruje ako priestupok, voči čomu sa odvolala. V auguste jej odvolanie polícia definitívne zamietla, no vyšetrovanie stále prebieha. Po tom, čo sa celý prípad vyšetrí, má vraj Tomy Kotty v pláne podať trestné oznámenie na Ráchel za krivé obvinenie. K celému prípadu už zmenilo stanovisko aj Kottyho niekdajšie vydavateľstvo.

„Na základe nových informácií sme sa rozhodli prehodnotiť naše kroky voči nášmu bývalému interpretovi a hodnotíme ich ako unáhlené a neprávne,“ napísalo na Instagrame vydavateľstvo Illuminate, pod ktorým tvoria aj Yael, Majself či Puerto. Obe skladby Tomy Kottyho sú opäť dostupné na youtubovom kanáli vydavateľstva. Napriek ospravedlneniu a vráteniu skladieb na YT vydavateľstvo spoluprácu s hudobníkom neobnovilo. Záujem o to nemal ani Kotty.

V stories na Instagrame zároveň uviedli, že sa Kottymu ospravedlnili aj osobne a zároveň naznačili, že ich ku koncu spolupráce dohnali neúplné a nepravdivé informácie. „Kroky, ktoré s odstupom času viedli iba k eskalácii napätia v celej kauze, ktorú sme na základe neúplných a nepravdivých informácií vnímali inak, než bola skutočná pravda,“ vysvetlilo vydavateľstvo.

tomy kotty
Zdroj: illuminate_production (Instagram)
Domov
Zdieľať
Diskusia