Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti Futurino.
12. decembra 2023, 16:30
Čas čítania 1:04
Sponzorovaný obsah

Tipy, čo zariadiť predtým, než sa presťahujete

ZAUJÍMAVOSTI DOMÁCNOSŤ TIPY A TRIKY
Uložiť Uložené

Plánujete sťahovanie, ale neviete, do čoho sa pustiť ako prvého? Máme pre vás tipy, na čo sa pripraviť predtým, ako opustíte svoj súčasný domov, a prečo sa oplatí prípravy nepodceniť.

Že vám na sťahovanie nestačia len krabice na sťahovanie, je jasné hlavne tým, čo už majú aspoň jedno sťahovanie za sebou. Dôležité je nepodceniť prípravu. Pre tých menej skúsených máme tipy, na čo sa pripraviť vopred, aby v deň sťahovania všetko išlo ako po masle.

Top-obaly.sk
Zdroj: Top-obaly.sk

Papierovaniu sa nevyhnete

Zastavte sa na pošte presmerovať si listy, prehláste si pripojenie na internet, odhláste si káblovú televíziu, komunálny odpad a podobne. V prípade odhlásenia plynu a energií dajte pozor, že výpovedné lehoty môžu byť dlhšie, pokojne až 3 mesiace. Pokiaľ bývate na rušnej ulici, oplatí sa dopredu vybaviť záber verejného priestranstva.

Sťahovacia firma?

Pokiaľ si neveríte, že na sťahovanie stačíte sami, oslovte sťahovaciu firmu, ktorá vám pomôže s logistickými záležitosťami alebo vás kompletne presťahuje na kľúč.

Zbavte sa vecí, ktoré už nepotrebujete

Veci, o ktorých viete, že ich používate len zriedka, vyhoďte rovno. Sťahovanie je skvelá príležitosť pretriediť šatník alebo sezónne veci v pivnici. Hromadenie sa neoplatí. Každú vec musíte počas sťahovania niekoľkokrát premiestniť, zabaliť a znova zase vybaliť. To vám berie nielen čas, ale aj, samozrejme, uberá priestor v novom domove.

Urobte si zásoby obalov

Čo všetko sa vám môže hodiť? Okrem krabíc na sťahovanie určite prídu vhod kartónové hrany ako ochrana rohov nábytku. Do bublinkovej fólie zabalíte krehké veci alebo ňou vyplníte prázdny priestor v krabiciach. Strečová fólia vám zase pomôže s fixáciou nábytku v dodávke alebo s obalením elektrospotrebičov. Nezabudnite na kartónové preložky. Tými podložíte nábytok, aby sa neušpinil o dno dodávky. Alebo pokiaľ budete v rámci úspory miesta skladať nábytok na seba.

Top-obaly.sk
Zdroj: Top-obaly.sk
Rada na záver: Poctivá príprava urobí zo sťahovania celkom príjemnú záležitosť a nie nočnú moru. Nepodceňte ju.
Domov
Zdieľať
Diskusia