Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
Toto sú lacné letenky do teplých krajín v novembri: objav čaro dlhovekosti v Grécku alebo si pozri krokodíly v Maroku
Na Lanzarote sa v novembri dostaneš za lacno.
Na Lanzarote sa v novembri dostaneš za lacno. Zdroj: Unsplash/Piet Bastine

Lanzarote 

Miesto odletu: Bratislava

Termín: 17. 11. 2023 – 24. 11. 2023 

Letecká spoločnosť: Ryanair

Cena: 94 €

Jeden z Kanárskych ostrovov, Lanzarote, je obľúbenou turistickou destináciou aj pre svoje nezvyčajne pekné miesta pripomínajúce inú planétu. Ostrov je sopečného pôvodu, takže tu nájdeš stuhnuté lávové rieky či čierne pláže s vulkanickým pieskom. V krajine na teba vykúkajú zelené sukulenty a nájdeš tu aj vinice, v ktorých sa rodí výnimočne dobré víno. 

Odporúčané
Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy 12. apríla 2024, 11:30

Ak sa na tento ostrov vyberieš za nočným životom, určite by si mal navštíviť známe letovisko Puerto del Carmen, kde nočný život neutícha ani vtedy, keď už máš dosť. Neodmysliteľnou súčasťou tvojho travel listu by mal byť aj národný park Timanfaya. Vulkanická krajina vyzerá, akoby si sa nachádzal na Mesiaci, o čom svedčí aj fakt, že sa na tomto mieste nakrúcalo mnoho filmov z vesmírneho prostredia. 

🌡️ Teplota v novembri na Lanzarote dosahuje v priemere 25 stupňov Celzia.

Do Catanie sa v novembri dostaneš za lacno.
Do Catanie sa v novembri dostaneš za lacno. Zdroj: Unsplash/Karol Chomka

Catania 

Miesto odletu: Budapešť 

Termín: 9. 11. 2023 – 15. 11. 2023

Letecká spoločnosť: Ryanair 

Cena: 69,71 €

Ak sa vydáš na Sicíliu a navštíviš druhé najväčšie mesto Cataniu, čaká na teba bohatá história, pekná príroda a sopka Etna. Mnohí turisti sa síce zhodujú, že mimo centra sa ulice menia na špinavé, v jeho strede sú však ulice úhľadnejšie. Do svojho „to do listu“ by si počas prehliadky Catanie rozhodne mal zaradiť pozostatky rímskeho amfiteátra Piazza Stesicoro, ktorý svojho času patril medzi najväčšie v Taliansku.

Pre nadšencov morských plodov je skvelým miestom La Pescheria di Catania alebo rybí trh v Catanii. Jeho vôňu budeš cítiť už z diaľky a okrem čerstvých morských plodov na ňom nájdeš aj šťavnaté ovocie, zeleninu, pečivo aj syry. Atmosféru na trhu dotvárajú farebné dáždniky visiace nad hlavami.

🌡️ Teplota v novembri v Catanii dosahuje v priemere 21 stupňov Celzia. 

Aj do mesta Agadir sa dostaneš v novembri za lacno.
Aj do mesta Agadir sa dostaneš v novembri za lacno. Zdroj: Unsplash/Louis Hansel

Agadir 

Miesto odletu: Viedeň

Termín: 7. 11. 2023 – 14. 11. 2023

Letecká spoločnosť: Ryanair 

Cena: 91,97 €

Začnime zaujímavosťou. V meste Agadir sa nenachádza veľa historických pamiatok. Prečo? V roku 1960 ho totiž zasiahlo veľké zemetrasenie a množstvo budov zrovnalo so zemou. Ak by si teda chcel vedieť, ako Agadir vyzeral predtým, navštíviť by si mal múzeum Memoire d’Agadir, ktoré je plné fotografií a dokumentov z histórie. Napriek tomu, že v meste asi nepobeháš veľa pamiatok, skvelým spôsobom, ako v ňom stráviť čas, je návšteva tradičných kúpeľov.

Odporúčané
Martin s Amy cestujú od Antarktídy po Aljašku: Hádky vyrieši naše veľké auto. Keď sedím dole a Amy je hore, nevidíme sa (Rozhovor) Martin s Amy cestujú od Antarktídy po Aljašku: Hádky vyrieši naše veľké auto. Keď sedím dole a Amy je hore, nevidíme sa (Rozhovor) 6. apríla 2024, 9:30

Nazývajú sa Argan Palace a svojich návštevníkov procedúrami doslova rozmaznávajú. Ponúkajú kúpele v tradičnom arabskom štýle, no nájdeš v nich aj moderný wellness s masážami a so skrášľujúcimi procedúrami. Ak však uprednostňuješ adrenalín pred oddychom, navštív park krokodílov. V ňom môžeš pozorovať krokodíly nílske, ktoré dorastajú do veľkosti až 7 metrov a vážia približne tonu. 

🌡️ Teplota v novembri v Agadire dosahuje v priemere 20 stupňov Celzia.

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia