Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti MegaUbytovanie.
2. októbra 2023, 15:45
Čas čítania 1:11
Sponzorovaný obsah

Rastúci trend ubytovania na samote

Rastúci trend ubytovania na samote
Zdroj: Freepik/ TravelScape
ZAUJÍMAVOSTI BÝVANIE
Uložiť Uložené

S moderným tempom života a s narastajúcimi pracovnými stresmi hľadá čoraz viac a viac ľudí vhodné útočisko, ktoré jednotlivcom ponúkne vytúžený oddych od veľkomesta či pracovných povinností.

Medzi hlavné dôvody, prečo ľudia uprednostňujú ubytovanie na samote, patrí túžba uniknúť od stresov každodenného života. Samota totiž poskytuje ideálnu príležitosť na oddych, získanie nových síl a obnovenie narušenej psychickej pohody. Pre mnohých ľudí je ubytovanie na samote príležitosťou znovu sa pripojiť k prírode. Vysoký stresový životný štýl v meste môže odtrhnúť ľudí od prírody, čo môže v konečnom dôsledku viesť k strate spojenia s okolím a zhoršeniu duševného a fyzického zdravia.

S neustálym rastom technológií a digitálnej závislosti sa stáva čoraz ťažším aj odpojenie od virtuálneho sveta. Ubytovanie na samote často poskytuje obmedzený prístup k internetu a elektronike, čo je pre mnohých hostí vítanou príležitosťou na digitálny detox. Táto odmlka od online sveta umožňuje sústrediť sa na reálne vzťahy a byť prítomný v danom okamihu.

S nárastom dopytu po ubytovaní na samote sa zvyšuje aj dostupnosť takýchto miest na celom Slovensku. „V poslednom roku sme zaznamenali výrazný nárast ubytovaní, ktoré návštevníkom poskytujú dokonalé súkromie a pokoj. Medzi najobľúbenejšie patria chaty na prenájom v prírode, no nárast zaznamenávame aj pri glampingových zariadeniach,“ vyjadril sa Tomáš Császári, marketingový manažér ubytovacieho portálu MegaUbytovanie.

Rastúci trend zaznamenali aj u susedov v Českej republike. „Popularita ubytování na samotě narůstá od covidových let, kdy si lidé začali spojovat soukromí s bezpečností. Nejvíce rezervovanými ubytovacími zařízeními tak jsou převážně chaty a chalupy, umístěné mimo civilizaci či s dostatečně zabezpečeným soukromím,“ povedala Dita Štěchová, špecialistka zákazníckej podpory ubytovacieho portálu MegaUbytko.

S rastúcou dostupnosťou a rozmanitosťou samotných ubytovaní je ubytovanie na samote dostupným a atraktívnym spôsobom, ako stráviť kvalitný čas mimo mestského života. Tento trend ponúka ľuďom príležitosť nájsť vnútorný pokoj, odpojiť sa od virtuálneho sveta a opätovne nájsť spôsob, ako žiť v prítomnom okamihu. Ak preto hľadáte oddych od hektického každodenného života a rušných stresov modernej doby, ubytovanie na samote by mohlo byť presne tým, čo potrebujete.

Domov
Zdieľať
Diskusia