Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2023, 14:28
Čas čítania 1:40
Dominik Vetrák

Takáto experimentálna a atmosférická hororová hra tu ešte nebola. Z gameplay traileru na Alan Wake 2 padajú hráčom sánky

Takáto experimentálna a atmosférická hororová hra tu ešte nebola. Z gameplay traileru na Alan Wake 2 padajú hráčom sánky
Zdroj: Remedy
TECH ALAN WAKE 2
Uložiť Uložené

Alan Wake 2 je najočakávanejšou hororovou hrou roka. Hráči v nej budú hrať za akčnú detektívku, ale aj za spisovateľa trpiaceho nočnými morami.

Alan Wake 2 je pokračovanie kultovej akčnej hry s hororovým nádychom. Hráči v nej ovládali spisovateľa Alana Wakea, ktorý prežíval nočné mory. Tie sa následne začali mixovať s realitou a Alan sa objavil v skutočnom hororovom príbehu.

Odporúčané
10 rád, ktoré ti pomôžu zvládnuť Starfield: najlepšie lode, zbrane, questy a ako cheatovať hru 10 rád, ktoré ti pomôžu zvládnuť Starfield: najlepšie lode, zbrane, questy a ako cheatovať hru 7. septembra 2023, 16:00

V druhej časti bude hlavnou postavou nielen on, ale aj vyšetrovateľka FBI menom Saga Anderson. Príbehy oboch postáv sa budú počas hrania pretínať a zaujímavé je, že hráči si môžu vybrať, čí príbeh chcú sledovať. Hru je možné prejsť aj tak, že budú od začiatku do konca hrať len za jednu postavu. 

Alan Wake 2
Zdroj: Remedy

Zdá sa, že dejová línia okolo Alana Wakea bude mysterióznejšia, chaotickejšia a hororovejšia, zatiaľ čo hranie za Sagu bude mať možno viac akcie a detektívnych herných mechanizmov. Saga bude v hre vyšetrovať nevysvetliteľné udalosti. V oboch prípadoch pôjde o hororový survival, takže hráči budú musieť hľadať náboje, zbrane a iné predmety na prežitie. 

Podľa videa vieme, že hráči budú môcť hocikedy pauznúť hru a presunúť sa v mysli do niečoho, čo pripomína myšlienkový palác Sherlocka Holmesa. Dajú sa tam utriediť dôkazy, inštrukcie, fotky a spojiť si nálezy, ktoré Saga urobí. Hráčom to pomôže lepšie pochopiť hru a kriminálne prípady, ako aj motivácie postáv. 

Alan Wake 2
Zdroj: Remedy

Video prezentuje 11 minút hrateľnosti, pričom akčnejšia a hororovejšia pasáž sa začína približne v čase 4:20. Zo záberov na súboje a celkovú atmosféru cítiť, že sa tvorcovia inšpirovali remakom Resident Evil 2. Hlavné postavy sa vedia uhýbať útokom či rýchlo si meniť zbrane.

Odporúčané
RECENZIA: Alan Wake 2 (PS5) – mind-fuckový kráľ videohier, aký tu nebol od čias The Last of Us: Part II RECENZIA: Alan Wake 2 (PS5) – mind-fuckový kráľ videohier, aký tu nebol od čias The Last of Us: Part II 3. novembra 2023, 18:00

V hre je veľmi dôležité využitie svetla, a to nielen na odhaľovanie temných miest, ale aj na ničenie nepriateľov. Rovnako ako v prvej časti, aj v druhej bude najprv nutné svietiť na nepriateľov, až kým sa „nezhmotnia“. Až potom prijímajú poškodenie zo strelných a iných zbraní.

Negatívnu pozornosť hráčov vzbudzujú nepriatelia, do ktorých postava vystrelí aj desaťkrát a stále útočia. Hádam vo finálnej hre nebudú takí odolní. Okrem akcie, detektívnych prvkov a mysteriózneho príbehu sa hráči môžu tešiť aj na poriadne hororovú atmosféru s mrazivými scénami a nepriateľmi číhajúcimi v tme.

Alan Wake 2
Zdroj: Remedy

Tvorcovia do hry zakomponovali aj ďalší originálny prvok. Počas hrania sa bude občas prepínať herná scéna s tými, ktoré tvorcovia nakrútili so živými hercami na reálne kamery. Má to posilniť efekt halucinácií a mixovania reality s nočnými morami, ktorými Alan Wake dlhodobo trpí. 

Alan Wake 2 je jedna z najočakávanejších hier tohto roka od tvorcov z fínskeho štúdia Remedy (Control, Quantum Break, Max Payne). Vyjde 27. októbra 2023 na Xbox Series X/S, PS5 a na PC cez Epic Game Store (Epic zaplatil vývoj hry, takže sa dá kúpiť len exkluzívne cez ich obchod).

Domov
Zdieľať
Diskusia