Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
29. augusta 2023, 15:00
Čas čítania 1:14
Martin Mičuda

Volkswagen poodhaľuje nový Multivan California. Kempingová verzia dostane viac priestoru a modernejšiu kuchynku

Volkswagen poodhaľuje nový Multivan California. Kempingová verzia dostane viac priestoru a modernejšiu kuchynku
Zdroj: Volkswagen
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Okrem benzínových a naftových motorov sa premiérovo pre Californiu ponuka rozšíri aj o plug-in hybrid.

Volkswagen po predstaví úplne novej generácie modelu Multivan avizoval, že spolu s novým vyhotovením T7 bude súbežne dlhší čas predávať aj predošlú generáciu s označením T6.1. Dôvodom okrem iného bolo, že cestovateľský variant California v novom podaní k dispozícii nebol. To sa už čoskoro zmení, pretože Volkswagen práve predstavil Multivan California Concept, ktorý slúži ako predobraz toho, s čím automobilka príde v sériovej podobe. Už teraz tak de facto do posledného detailu vieme, čo nová generácia ponúkne, no a zjavne príde s viacerými veľkými zmenami.

Odporúčané
V Kodani sme vyskúšali kultový Volkswagen ID. Buzz, s ktorým sme na cestách vyvolali obrovský rozruch V Kodani sme vyskúšali kultový Volkswagen ID. Buzz, s ktorým sme na cestách vyvolali obrovský rozruch 24. septembra 2022, 9:30

Jedným zo zásadných rozdielov bude, že nová California vznikne na základoch predĺženého variantu a nie štandardného, ako to bolo doteraz. To so sebou, samozrejme, prinesie väčšiu vnútornú priestrannosť. Poznávacím znakom pri voľbe dvojfarebného lakovania je predná časť, v rámci ktorej je na rozdiel od klasického Multivanu v kontrastnom odtieni aj plocha pod svetelným pásom v prednom nárazníku. Chýbať nemôže ani markíza naboku či výsuvná strecha – jej vrchná stena má hliníkový kryt, zatiaľ čo steny tvoria tri vrstvy s možnosťou panoramatických otvorov. Tie vďaka väčším rozmerom ponúknu krajší výhľad.  

Volkswagen, Multivan, California,Volkswagen, Multivan, California,Volkswagen, Multivan, California,Volkswagen, Multivan, California,
Zobraziť galériu
(11)

Azda najväčšou novinkou sú však posuvné zadné dvere aj na strane vodiča, ktoré doteraz pre kuchynku absentovali. V produkčnom vyhotovení by sa toto riešenie malo objaviť tiež, pravdepodobne ako vec voliteľnej výbavy. Volkswagen totiž zmenil dispozíciu kuchynského pultu, vďaka čomu je možné samotnú varnú dosku zasunúť a použiť tak aj dvere na ľavej strane, respektíve vysunúť z tej strany jednotlivé šuplíky. Interiér je posiaty LED osvetlením aj s náladovým svetlom, v zadnej časti je už tradične sprcha, pribudol však prenosný elektrický gril.

Odporúčané
Vyskúšali sme najslávnejšie superkombi na svete. V čom vyniká 600-koňové RS 6 za 166-tisíc eur? Vyskúšali sme najslávnejšie superkombi na svete. V čom vyniká 600-koňové RS 6 za 166-tisíc eur? 23. marca 2021, 14:30

Novinkou je aj integrovaný tablet v rámci kuchynského pultu, cez ktorý je možné ovládať samotný strešný panel, nastavovať chladničku, kúrenie, interiérové osvetlenie či iné funkcie. Technické parametre zatiaľ automobilka nezverejnila, paleta motorických verzií však bude kopírovať tú z klasického Multivanu – okrem benzínových a naftových motorov sa tak premiérovo pre Californiu ponuka rozšíri aj o plug-in hybrid.

Volkswagen, Multivan, California,
Zdroj: Volkswagen
Domov
Zdieľať
Diskusia