Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
27. augusta 2023, 10:54
Čas čítania 0:57
Daniel Mikolášik

Fico ako alkoholik a Kollár so svojimi „sliepkami“. Takto by podľa AI vyzerali slovenskí politici, ak by žili na dedine

ZAUJÍMAVOSTI POLITICI POLITICKÁ SATIRA UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

Nástroj umelej inteligencie dokázal vtipne a výstižne implementovať rôzne charakteristické črty jednotlivých slovenských politikov.

Instagramový profil MadeInSlovakAI, ktorý sa zaoberá umelou inteligenciou, zverejnil fotografie známych slovenských politikov ako sedliakov. Tento tvorca digitálneho obsahu
sa o fotografie postaral pomocou AI nástroja Midjourney. Ten slúži ako generátor obrázkov a AI pluginu inswapper, ktorý vie takmer dokonale nahradiť tváre.

Ako pre Refresher tvrdí zakladateľ stránky MadeInSlovakAI, Midjourney je jednotka vo svojej kategórii generatívnych AI, avšak ani tá nie je dokonalá a vygenerované obrázky ešte potrebujú úpravy vo Photoshope. Pre viac jeho originálnej tvorby klikaj sem.

Ako by podľa umelej inteligencie vyzerali politici, ak by žili na slovenskej dedine? AI nástroj dokázal vtipne a výstižne implementovať rôzne charakteristické črty jednotlivých slovenských politikov. Z Roberta Fica urobila miestneho štamgasta a z Borisa Kollára farmára, ktorý sa stará o svoje „chicks“ (sliepočky) – slangový výraz pre mladé a atraktívne ženy.

V galérii satirických AI obrázkov, ktoré významných slovenských politikov zmenili na dedinčanov, nájdeš aj Zuzanu Čaputovú ako žienku domácu, Igora Matoviča ako dojiča kráv, Petra Pellegriniho v dielni, Michala Šimečku ako včelára či Veroniku Remišovú, ktorá práve vyvesila vypratú bielizeň. Klikaj nižšie.

politici AI umelá inteligencia midjourneypolitici AI umelá inteligencia midjourneypolitici AI umelá inteligencia midjourneypolitici AI umelá inteligencia midjourney
Zobraziť galériu
(8)

„Môj profil vznikol ako reakcia na svetový trend, kde nadšenci AI generovali známe osobnosti vo veľmi nezvyčajných podobách. V tom čase ste mohli zachytiť napríklad pápeža oblečeného v Balenciaga veciach, svetových politikov v ich detskej verzii alebo celebrity ako bezdomovcov na ulici. Bavilo ma to sledovať a rozhodol som sa, že skúsim robiť niečo podobné, akurát to aplikujem len na Slovensko,“ hovorí zakladateľ stránky MadeInSlovakAI, ktorý sa živí ako grafický dizajnér.

Domov
Zdieľať
Diskusia