Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. augusta 2023, 9:00
Čas čítania 2:02
Tímea Krauszová

15 funkčných produktov na vyrážky na chrbte alebo hrudi už od 6 eur. Tieto zložky by mali obsahovať

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU
Uložiť Uložené

Akné na chrbte – v angličtine tiež prezývané ako bacne (back acne) – je strašne otravné. Najmä v horúčavách, keď ti cez často boľavé vyrážky steká pot. Svrbí to, je to červené, často to aj zahnisá. Tieto produkty nám však s bacne zakaždým pomohli.

Akné nemusíš mať len na tvári, potrápiť ťa vie aj na hrudi alebo chrbte. Častejšie trápi športovcov, keďže tesné oblečenie a nadmerné potenie v kombinácii s aktívnymi mazovými žľazami vytvárajú dokonalé prostredie pre život baktérií, ktoré akné spôsobujú.

Ak sa to týka aj teba, tak čítaj ďalej. Zozbierali sme najlepšie produkty, ktoré sa nám v boji s nechcenými hosťami na pokožke oplatili.

1. Čistiace gély aj do sprchy

Kľúčové ingrediencie sú kyselina salycilová, ktorá je ideálna na hĺbkové čistenie pórov, rôzne AHA kyseliny na jemnú exfoliáciu a upokojujúce zložky, ktoré znížia začervenanie. Takže na obale hľadaj napríklad centellu asiaticu (tzv. cica), ceramidy, niacínamid, zelený čaj či iné zložky, ktoré majú upokojujúci a posilňujúci účinok. 

Najlepšie je použiť sprchový gél určený na pokožku s akné alebo využi čistiace gély na tvár len na miesta, kde ťa akné na tele trápi. Bohatú penu môžeš chvíľku nechať pôsobiť pred zmytím.

🚿 TIP: V sprche venuj problematickým častiam o minútku viac času, produkt naozaj napeň a pokožku poriadne umy. Zvyšky šampónov a kondicionérov na chrbte (alebo mejkapu po odlíčení na krku a dekolte) môžu vyrážky zhoršiť.

Naše tipy na čistiace produkty:

Je to gél na tvár, ale hodí sa aj na telo. Má zloženie s obsahom AHA a BHA, niacinamídom, troma typmi esenciálnych ceramidov, kyselinou glykolovou a mliečnou. 15 €Čistiaci penivý gél vďaka jemne čistiacim aktívnym látkam, ktoré zaisťujú dobrú toleranciu, šetrne čistí mastnú pleť bez vysušenia. Odstraňuje nečistoty a nadbytočný kožný maz a zanecháva pleť čistú a sviežu. 15 €Sprchovací gél pre aknóznu pokožku, ktorý obsahuje zmes kyselín AHA (glykolová a mandľová) a BHA (salicylová). Pôsobia na povrchu aj v póroch a hĺbkovo čistia vašu pokožku, regulujú tvorbu kožného mazu a zmierňujú rôzne prejavy akné bez vysúšania. 16 €Kórejský sprchový gél pre pokožku s akné je obohatený o eukalyptus na kontrolu mazu a čistenie pórov, AHA a PHA kyseliny na píling, BHA zložky na upokojenie problémovej pokožky a prírodný extrakt na upokojenie pokožky. 22 €
Zobraziť galériu
(6)
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia