Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. augusta 2023, 10:19
Čas čítania 1:15
Daniel Mikolášik

Raper Tory Lanez po 3 rokoch spoznal trest za streľbu na raperku Megan Thee Stallion. Odsúdili ho na 10 rokov

HUDBA MEGAN THEE STALLION RAP RAPOVÁ SCÉNA SÚDY VÄZENIE
Uložiť Uložené

K streľbe došlo ešte v roku 2020 po párty u Kylie Jenner pre hádku o ich predošlom sexuálnom vzťahu.

Kanadského rapera Toryho Laneza odsúdili na 10 rokov za mrežami za streľbu na americkú raperku Megan Thee Stallion, informuje BBC.

Incident sa odohral ešte v júli 2020 v Hollywood Hills počas cesty domov z párty pri bazéne, ktorú usporiadala influencerka Kylie Jenner. Pôvodne nebolo jasné, čo presne sa stalo, nakoniec však Megan polícii priznala, že ju počas hádky po večierku postrelil Tory Lanez do nohy. Hádka sa podľa všetkého týkala ich predošlého sexuálneho vzťahu.

Trojnásobnú držiteľku ceny Grammy preto museli previezť do nemocnice, kde jej operovali nohu. Lanez obvinenie doteraz popiera a súdny proces tak nebol vyše troch rokov dotiahnutý do úspešného konca. Raper však bol stále obvinený z dvoch bodov obžaloby. Obvinili ho z ozbrojeného útoku, za čo mu hrozilo takmer 23 rokov vo väzení.

V decembri 2022 ho napokon uznali vinným z troch obvinení súvisiacich so zbraňou: z napadnutia poloautomatickou strelnou zbraňou, z držania nabitej a neevidovanej strelnej zbrani vo vozidle a z výstrelu zo strelnej zbrane z hrubej nedbanlivosti. Tridsaťjedenročný raper bol od dokázania viny vo väzení.

Odporúčané
REFRESHNI si playlist: Perfektné disstracky vydali Kanye West, Gucci Mane aj Quavo. Každý útočí na iného interpreta REFRESHNI si playlist: Perfektné disstracky vydali Kanye West, Gucci Mane aj Quavo. Každý útočí na iného interpreta 26. apríla 2024, 11:00

Okresný prokurátor LA George Gascón po vynesení rozsudku uviedol, že skutočnosť, že je Megan slávna, pomohla upriamiť pozornosť na problém násilia páchaného na ženách. Prokuratúra spočiatku žiadala sudcu o uloženie 13-ročného väzenia pre rapera, napokon ho však súd poslal do väzenia na 10 rokov.

Kanadský raper a spevák Tory Lanez.
Kanadský raper a spevák Tory Lanez. Zdroj: Instagram/@torylanez

„Násilie páchané na čiernych ženách je dlhotrvajúca národná epidémia, ktorá bola dlho prehliadaná a nedostatočne hlásená. Farebné ženy sa báli nahlásiť takéto násilie zo strachu, že im neuveria,“ povedala novinárom po vynesení rozsudku riaditeľka Centra pre obete násilia Tanishia Wrightová.

Megan Thee Stallion v pondelkovom vyhlásení uviedla, že po streľbe už nikdy nebude ako predtým. „Odkedy ma brutálne postrelil obžalovaný, nezažila som jediný deň pokoja. Pomaly, ale isto sa liečim a vraciam sa, ale už nikdy nebudem ako predtým,“ uviedla držiteľka cien Grammy. Tory Lanez mal za posledných sedem rokov až sedem albumov v rebríčkoch TOP 10 albumov v USA.

Megan Thee StallionGrammy
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia