Majitelia novej reštaurácie Lux Flavour dovážajú pštrosie mäso zo slovenskej farmy. Refresheru objasnili, prečo by sme mäso z najväčšieho žijúceho vtáka mali zaradiť do svojho jedálneho lístka.
Už niekoľko dní môžeš v centre Bratislavy navštíviť reštauráciu, kde ochutnáš jeden z najzaujímavejších burgerov v meste. Placku totiž nepripravujú z hovädzieho mäsa, ale z mäsa najväčšieho žijúceho vtáka – pštrosa.
Za týmto nápadom čiastočne stojí najlepší slovenský basketbalista, 211 centimetrov vysoký Vladimír Brodziansky. Reštauráciu Lux Flavour na Zelenej ulici otvoril so svojím strýkom Ľubošom Gašparíkom, ktorý už dlhšie vlastní kaviareň v bratislavskom nákupnom centre.
„Vždy som chcel mať niečo ‚svoje‘. Raz ma oslovil strýko aj s manažérom, že by chceli otvoriť reštauráciu, a spýtali sa, či by som do toho nešiel s nimi. Zvážil som si za a proti a rozhodol som sa, že to skúsim,“ hovorí pre Refresher 29-ročný basketbalista z Prievidze.
V Refresheri navštevujeme úspešné gastroprevádzky, rozprávame sa s ich majiteľmi a ochutnávame to najlepšie z najlepšieho. Prečítaj si rozhovor s majiteľom nového Kácečka alebo príbeh Ervina, ktorý si otvoril vlastné kórejské bistro Banchan. Pre viac podobného obsahu sleduj tému Gastro Bratislava. Ak chceš mať prístup ku všetkým článkom, nezabudni sa stať členom klubu Refresher+.
Prečo pštrosie mäso?
Vladimír Brodziansky v roku 2014 odišiel do Spojených štátov amerických, kde začal študovať psychológiu na Texaskej kresťanskej univerzite, za ktorú hrával popri štúdiu basketbal. V americkej univerzitnej súťaži NCAA sa dostal medzi desiatich najlepších pivotov.
Podarilo sa mu hrať aj v prestížnom univerzitnom turnaji The National Invitation Tournament (NIT) v Madison Square Garden v New Yorku. Na Slovensku sa stal štyrikrát basketbalistom roku. V minulosti pôsobil pre najvyššiu tureckú aj srbskú ligu v rámci Euroligy, dnes pôsobí v španielskom klube Joventut Badalona.
Keďže sa bude úspešný Slovák naplno venovať športovej kariére, priamo v reštaurácii ho neuvidíš a prípadné rozhodnutia bude robiť na diaľku. Prevádzku bude mať primárne na starosti manažér František Vince.
Čo sa dozvieš po odomknutí?
- Prečo sa majitelia rozhodli zaviesť do ponuky pštrosie mäso.
- Ako toto mäso chutí a koľko stojí.
- Čo všetko nájdeš v podzemnej „herni“.
- Aké ďalšie jedlá nájdeš v menu.