Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
2. augusta 2023, 12:30
Čas čítania 3:13
Ema Stanovská

V menu je pštrosí burger a v podzemí biliard. Najlepší slovenský basketbalista otvoril reštauráciu s netradičnou ponukou

V menu je pštrosí burger a v podzemí biliard. Najlepší slovenský basketbalista otvoril reštauráciu s netradičnou ponukou
Zdroj: Refresher/Ľubo Baran
GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Majitelia novej reštaurácie Lux Flavour dovážajú pštrosie mäso zo slovenskej farmy. Refresheru objasnili, prečo by sme mäso z najväčšieho žijúceho vtáka mali zaradiť do svojho jedálneho lístka.

Už niekoľko dní môžeš v centre Bratislavy navštíviť reštauráciu, kde ochutnáš jeden z najzaujímavejších burgerov v meste. Placku totiž nepripravujú z hovädzieho mäsa, ale z mäsa najväčšieho žijúceho vtáka – pštrosa.

Za týmto nápadom čiastočne stojí najlepší slovenský basketbalista, 211 centimetrov vysoký Vladimír Brodziansky. Reštauráciu Lux Flavour na Zelenej ulici otvoril so svojím strýkom Ľubošom Gašparíkom, ktorý už dlhšie vlastní kaviareň v bratislavskom nákupnom centre.

Spolumajiteľ reštaurácie Vladimír Brodziansky sa stal na Slovensku štyrikrát basketbalistom roku.
Spolumajiteľ reštaurácie Vladimír Brodziansky sa stal na Slovensku štyrikrát basketbalistom roku. Zdroj: Refresher/Ľubo Baran

„Vždy som chcel mať niečo ‚svoje‘. Raz ma oslovil strýko aj s manažérom, že by chceli otvoriť reštauráciu, a spýtali sa, či by som do toho nešiel s nimi. Zvážil som si za a proti a rozhodol som sa, že to skúsim,“ hovorí pre Refresher 29-ročný basketbalista z Prievidze.

Burger so pštrosím mäsom v zahraničí nie je nič výnimočné.
Burger so pštrosím mäsom v zahraničí nie je nič výnimočné. Zdroj: Refresher/Ľubo Baran

V Refresheri navštevujeme úspešné gastroprevádzky, rozprávame sa s ich majiteľmi a ochutnávame to najlepšie z najlepšieho. Prečítaj si rozhovor s majiteľom nového Kácečka alebo príbeh Ervina, ktorý si otvoril vlastné kórejské bistro Banchan. Pre viac podobného obsahu sleduj tému Gastro Bratislava. Ak chceš mať prístup ku všetkým článkom, nezabudni sa stať členom klubu Refresher+.

Prečo pštrosie mäso?

Vladimír Brodziansky v roku 2014 odišiel do Spojených štátov amerických, kde začal študovať psychológiu na Texaskej kresťanskej univerzite, za ktorú hrával popri štúdiu basketbal. V americkej univerzitnej súťaži NCAA sa dostal medzi desiatich najlepších pivotov.

Odporúčané
McDonald’s hľadá nové posily do tímu. Okrem kariérneho rastu máš flexibilný pracovný čas, jedlo v 50 % zľave či lístky do kina McDonald’s hľadá nové posily do tímu. Okrem kariérneho rastu máš flexibilný pracovný čas, jedlo v 50 % zľave či lístky do kina 3. mája 2024, 9:30

Podarilo sa mu hrať aj v prestížnom univerzitnom turnaji The National Invitation Tournament (NIT) v Madison Square Garden v New Yorku. Na Slovensku sa stal štyrikrát basketbalistom roku. V minulosti pôsobil pre najvyššiu tureckú aj srbskú ligu v rámci Euroligy, dnes pôsobí v španielskom klube Joventut Badalona.

Reštaurácia Lux Flavour má v menu jedlá, ktoré potešia každého.
Reštaurácia Lux Flavour má v menu jedlá, ktoré potešia každého. Zdroj: Refresher/Ľubo Baran

Keďže sa bude úspešný Slovák naplno venovať športovej kariére, priamo v reštaurácii ho neuvidíš a prípadné rozhodnutia bude robiť na diaľku. Prevádzku bude mať primárne na starosti manažér František Vince.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 141725 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo sa majitelia rozhodli zaviesť do ponuky pštrosie mäso.
  • Ako toto mäso chutí a koľko stojí.
  • Čo všetko nájdeš v podzemnej „herni“.
  • Aké ďalšie jedlá nájdeš v menu.
Domov
Zdieľať
Diskusia