Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Huricane.
25. mája 2023, 18:30
Čas čítania 1:45
Sponzorovaný obsah

Slováci vytvorili nápoj, ktorý sa v strednej Európe doposiaľ nevyrábal. Obsahuje jednu ťažko dostupnú ingredienciu

Slováci vytvorili nápoj, ktorý sa v strednej Európe doposiaľ nevyrábal. Obsahuje jednu ťažko dostupnú ingredienciu
Zdroj: Huricane
GASTRO NÁPOJE
Uložiť Uložené

Slováci vymysleli nápoj so zložením, ktoré by si v našich končinách len tak neočakával.

Na Slovensku sa objavila várka prvých „hurikánov“, ktoré príjemne zatočia s tvojimi chuťovými pohárikmi. Reč je o slovenských nápojoch Huricane so špeciálnou ingredienciou, ktorú v našich končinách len tak nenájdeš a ktorá má blahodarné účinky na tvoje zdravie.

Základom sýteného nealkoholického nápoja Huricane je trstinová šťava, ktorá má vlastnosti pravej superpotraviny, píše PharmEasy. Keď hľadáš zdravé osvieženie, Huricane je novinka, ktorú by si mal určite vyskúšať. Trstinová šťava má totiž kopec benefitov pre tvoje zdravie, o ktorých si možno ani netušil.

Nápoje Huricane obsahujú kopec prospešných látok, ktoré navyše aj dobre chutia.
Nápoje Huricane obsahujú kopec prospešných látok, ktoré navyše aj dobre chutia. Zdroj: Huricane

Sladké, prírodné a zdravé zároveň

Huricane nápoje sú nielen sladké a osviežujúce, ale práve vďaka svojmu zloženiu sú aj zdravé pre tvoje telo. Všetky ingrediencie sú z kvalitných NFC vylisovaných štiav bez pridaných sirupov, koncentrátov, cukrov či farbív. Hlavná zložka – trstinová šťava – má mnoho pozitívnych vlastností. Je plná antioxidantov, vitamínov, ktoré tvoje telo privíta s otvorenou náručou.

S trstinovou šťavou sú spojené mnohé zdravotné benefity – predovšetkým nízky glykemický index, čo je inak výsadou menej sladkých potravín,“ vysvetľuje zakladateľ značky Huricane Filip Gergely.

Filip zároveň hovorí, že „v tradičnej východnej medicíne sa produkty z trstiny dokonca používajú na liečbu problémov s pečeňou, obličkami a na zvýšenie imunity. Takže ak chceš robiť niečo pre svoje zdravie, nie je nič jednoduchšie, ako tomu ísť naproti a zaradiť Huricane do svojho pitného režimu“.

Huricane je perfektným spoločníkom na každú príležitosť. Či už pri posedení s kamarátmi, alebo na letnej párty.
Huricane je perfektným spoločníkom na každú príležitosť. Či už pri posedení s kamarátmi, alebo na letnej párty. Zdroj: Huricane

Ako a kde vznikla značka Huricane?

Nápad Huricane sa zrodil v Ázii, kde Filip Gergely objavil po ťažkej noci čaro trstinovej šťavy podávanej s ľadom: „Už po prvom hlte prišlo veľké ,mňam‘. Nápoj bol osviežujúci a plný novej chutiPo príchode domov prišlo iné vytriezvenie. Šťava z cukrovej trstiny sa nedala kúpiť na Slovensku ani v okolitých štátoch. A tak prišla myšlienka priniesť ju k nám a vytvoriť vlastnú receptúru nápoja z trstinovej šťavy, ktorý bude chutný, zdravý a vhodný ako každodenná náhrada energeťákov, menej kvalitných džúsov či kofeínových nápojov.“ 

Filip tvrdí, že „v ázijských krajinách sú síce nápoje na báze trstinovej šťavy veľmi obľúbené, lenže okrem Huricane sa v strednej Európe žiadny iný nápoj z trstinovej šťavy nevyrába a ani nepredáva. V našich končinách sme teda prví, zatiaľ jediní a chceme byť tými, ktorí budú náš segment viesť“.

Túto značku nájdeš aj v alko kombinácii Huricane Original a prosecca.
Túto značku nájdeš aj v alko kombinácii Huricane Original a prosecca. Zdroj: Huricane

Chceš skúsiť Huricane aj ty?

Pokiaľ máš na tento nápoj chuť, nájdeš ho v 150 baroch a v prevádzkach ako napríklad Yeme, Žabka, e-Delia, ale aj na čerpačkách Slovnaft a od júna aj v Kauflande. Huricane ťa osvieži aj na slovenských festivaloch Pohoda či Grape. Majitelia značky pripravujú e-shop, aby si si mohol tieto nápoje objednať aj domov.

Zakúpiť si môžeš niekoľko verzií Huricane ako Original, Red Fruit, Slim a Mate Ginko. Na ideálny piatkový večer si môžeš zaobstarať aj alkoholickú verziu Hurisecco s proseccom z voňavej mladej odrody hrozna Irsai Oliver.

Domov
Zdieľať
Diskusia