Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2023 o 6:54
Čas čítania 1:10
Kateřina Viková

VIDEO: Abstinentka prežila päť dní v austrálskom buši len vďaka fľaši vína

VIDEO: Abstinentka prežila päť dní v austrálskom buši len vďaka fľaši vína
Zdroj: wikimedia commons/Fir0002/na voľné použitie
ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Štyridsaťosemročná žena prežila päť dní uviaznutá v austrálskej buši tak, že jedla sladkosti a vypila fľašu vína, čo bola jediná tekutina, ktorú pri sebe mala.

Lillian Ip sa v nedeľu vydala na krátky výlet, počas ktorého prechádzala hustým bušom v austrálskom štáte Viktória. Nanešťastie však zle odbočila a dostala sa na slepú cestu, kde jej vozidlo uviazlo v bahne. Mala so sebou len niekoľko sladkostí a žiadnu vodu.

„Jediná tekutina, ktorú so sebou Lillian, ktorá je abstinentka, mala, bola fľaša vína, ktorú kúpila ako darček pre svoju matku. Vďaka tomu prežila,“ cituje seržanta policajnej stanice Wodonga Martina Torpeyho BBC.

Keď ju zachránili, najviac si priala sa napiť vody a zafajčiť si

V buši strávila päť nocí. V piatok ju našli záchranné služby, keď oblasť letecky preskúmavali. „Prvá vec, ktorá mi napadla, na ktorú som myslela, bola voda a cigareta,“ povedala Ip 9News Australia. „Vďaka Bohu, že tá policajtka mala cigaretu,“ povedala zachránená žena. O jej nájdení ako prvý informoval austrálsky web ABC.

„Myslela som, že tam zomriem. V piatok sa celé moje telo vyplo,“ povedala s tým, že sa už chystala to vzdať. Keď stratila nádej, že ju nájdu živú, napísala list svojej rodine, že ich miluje.

Odporúčané
Jakub a Simona žijú v Sydney: Austrália je dnes taká drahá, aká nebola 25 rokov. Ako študenti si však zarobíme super (Rozhovor) Jakub a Simona žijú v Sydney: Austrália je dnes taká drahá, aká nebola 25 rokov. Ako študenti si však zarobíme super (Rozhovor) 24. augusta 2024 o 9:30

Pani Ip našli asi 60 km od najbližšieho mesta. Pre zdravotné problémy nemohla nikam dôjsť, takže zostala pri svojom aute, píše polícia v štáte Viktória. To, že zostala pri svojom aute a nezatúlala sa do lesa, pomohlo polícii s jej nájdením. Pani Ip previezli do nemocnice na liečbu dehydratácie, teraz sa už vrátila domov do Melbourne.

Pozri si na videu nižšie moment, keď sa ju polícii podarilo nájsť po piatich dňoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia