Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. mája 2023, 10:30
Čas čítania 3:39
Daniel Mikolášik

Janka Kovalčíková v slzách: Pri Vildovi som omladla. Let’s Dance mi zmenilo život, po výhre si však doprajem voľno (Rozhovor)

Janka Kovalčíková v slzách: Pri Vildovi som omladla. Let’s Dance mi zmenilo život, po výhre si však doprajem voľno (Rozhovor)
Zdroj: Instagram/@letsdance.markiza
OSOBNOSTI LET'S DANCE ROZHOVORY ŠOUBIZNIS
Uložiť Uložené

Aký najkrajší zážitok si víťazný pár odnáša z Let’s Dance, čo pre nich bolo najnáročnejšie, škrípalo to medzi nimi občas a čo jeden druhého navzájom naučili?

V sobotu korunovali kráľa vo Veľkej Británii a o deň neskôr sme spoznali kráľa a kráľovnú tanečného parketu na Slovensku. Vo veľkolepom finálovom kole predviedli všetky tri páry úchvatné výkony a po každom jednom zo svojich vystúpení si od divákov v Inchebe vyslúžili standing ovation.

Do posledného, desiateho kola sa podarilo prebojovať Gabriele Marcinkovej s Matyášom Adamcom, Vratkovi Sirágimu s Annou Riebauerovou a Janke Kovalčíkovej s Vilémom Šírom. Vyhrať však mohla len jedna dvojica a trofej víťazov tak nad hlavou vďaka najväčšiemu počtu diváckych SMS hlasov napokon zdvihli favorizovaná Janka a jej tanečný partner Vilda.

Odporúčané
Moderátor Vratko Sirági: Život sa s rakovinou skončiť nemusí, práve naopak. Na onkologickom lôžku som dospel (Rozhovor) Moderátor Vratko Sirági: Život sa s rakovinou skončiť nemusí, práve naopak. Na onkologickom lôžku som dospel (Rozhovor) 16. apríla 2023, 9:30

Z ich troch finálových tancov doslova naskakovali zimomriavky. Ten úvodný bol tanečnou modlitbou plnou energie, po ňom predviedli dynamické paso doble a zavŕšili to showdanceom, v ktorom hlavnou myšlienkou bolo odpútať mladých od sociálnych sietí a priviesť ich ku skutočnému kontaktu tancom.

Oboch víťazov sme vyspovedali niekoľko minút po tom, čo ich mená zazneli v závere veľkolepého finále. Janka Kovalčíkova počas rozhovoru neskrývala emócie a doslova rozprávala cez slzy šťastia. Spolu s Vildom Refresheru prezradili, aký najkrajší zážitok si odnášajú z Let’s Dance, čo pre nich bolo najnáročnejšie, či to medzi nimi občas aj škrípalo a čo jeden druhého navzájom naučili.

lets dance 2023
Zdroj: Instagram/@letsdance.markiza
V Refresheri pravidelne prinášame rozhovory s inšpiratívnymi osobnosťami česko-slovenského šoubiznisu. Počas aktuálneho ročníka sme urobili rozhovor aj s moderátorom Vratkom Sirágim, ktorý nám otvorene porozprával o svojom vyhratom boji s rakovinou, či s tanečníkom Matyášom Adamcom, ktorý priznal boj s depresiami. Tvorbu kvalitných výstupov môžeš podporiť prostredníctvom klubu Refresher+ a všetky články si tak prečítaš bez obmedzení.

Aké boli vaše bezprostredné pocity po oznámení víťazstva?

Janka: Pocity sú geniálne. Sme šťastní a zároveň sme na seba hrdí. Je to taká zmeska intenzívnych pocitov.

Vilém: Ja mám obrovskú radosť. Som naozaj rád, že sa nám to podarilo. Veľmi som si to prial. Je to úžasný pocit, vyhrať to. Podarilo sa nám to a myslím si, že z toho budem žiť ešte mnoho dní a možno aj rokov. Všetkým veľmi pekne ďakujem a ďakujem hlavne Janke, pretože to so mnou dokázala.

Ako budete spomínať na Let’s Dance? Čo vám napadne ako prvé?

Janka: Mne napadne ako prvé láska, taká spolupatričnosť a zážitok. Bolo to veľmi intenzívne prežívanie všetkého dokopy. 

Vilém: Úžasné na tom celom je, že všetci sú tu veľmi príjemní ľudia a potom to aj tak vyzerá v podobe výkonov všetkých tanečníkov a známych osobností. Tá atmosféra je tu od rána do večera príjemná a to je na tom to najkrajšie. 

Odporúčané
Tanečník Matyáš z Let's Dance: V istom momente depresie som sa zľakol sám seba. Na terapiu by mali chodiť všetci (Rozhovor) Tanečník Matyáš z Let's Dance: V istom momente depresie som sa zľakol sám seba. Na terapiu by mali chodiť všetci (Rozhovor) 17. apríla 2023, 14:30

Ako ste spokojní s dnešným výkonom?

Janka: Myslím si, že sme to zvládli so cťou a dokonca sme to zatancovali aj dobre. To som sa naučila od Vildu, že je potrebné vedieť sa sama oceniť. A hlavne sme si to užili a pevne verím, že to bolo cítiť aj doma pri televíznych obrazovkách a aj tu v Inchebe. Lebo my sme to cítili.

Vilém: Súhlasím.

lets dance 2023
Zdroj: TV Markíza


Aký najkrajší zážitok si odnášate zo všetkých tých kôl súťaže?Janka: Že som stretla Vildu, že ma naučil tancovať a že som mala možnosť spoznať strašne veľa talentovaných a geniálnych ľudí.

Čo bolo počas tých 10 týždňov v Let’s Dance najnáročnejšie?

Janka: My sme sa snažili na to nepozerať optikou, že čo je náročné. Brali sme to tak, ako to je, od týždňa k týždňu. Ale samozrejme, že keď človek stále trénuje, tak príde nejaká únava. Ale to je prirodzená súčasť.

Vilém: Tréningy síce boli náročné, ale zakaždým sme si ich obohatili nejakou zábavou a vtedy to bolo vždy omnoho príjemnejšie.

Vidieť, že ste sa ako tanečný pár sadli. Boli však situácie, keď to medzi vami škrípalo?

Vilém: Tak ste s tou osobou na tréningu každý deň osem hodín, počas ktorých musíte byť intenzívne sústredený a pracovať, ale ja si myslím, že sme mali stále dobrú náladu. Boli sme skvelý tím a snažili sme sa vždy ísť za naším cieľom, a teda odtancovať to v nedeľu čo najlepšie. Tými negatívnymi emóciami, ako keď nás niečo bolelo, sme sa preto veľmi nezaoberali. Pokračovali sme ďalej a myslím si, že to bola správna taktika. (smiech)

Finalisti aktuálneho ročníka Let’s Dance.
Finalisti aktuálneho ročníka Let’s Dance. Zdroj: TV Markíza

Vilém, ty si ako tanečný partner po celý čas v Let’s Dance učil Janku choreografie či tanečné kroky. Je, naopak, niečo, čo za ten čas Janka naučila teba?

Vilém: Janka ma naučila veľmi veľa vecí, napríklad spoznať viac sám seba. V niektorých situáciách som dnes trochu iný, vyspelejší. A tiež ma naučila veľa vtipov. (smiech)

Janka: To skôr ty mňa. Ja som pri tebe zas omladla. (smiech) Ja teda dúfam, že som Viléma niečo naučila. Myslím si, že napríklad schopnosti viac počúvať – aj seba, aj mňa – a takisto väčšej trpezlivosti. Ale jeho nebolo treba veľmi čo učiť, pretože on prišiel ako jeden pripravený a profesionálny tréner, z ktorého sa stal môj veľmi dobrý kamarát. Ale keby som mala vypichnúť jedno, čo som ho naučila, tak chodiť do divadla.

Čo urobíte a doprajete si ako prvé po tom, čo prídete domov, čo ste si počas Let’s Dance až tak dopriať nemohli?

Janka: Voľno! Že v pondelok nebudem musieť ísť na tréning. (smiech)

Vilém: Ja si v pondelok spomeniem na to všetko, čo sme tu zažili, a budem mať z toho opäť radosť.


Janka, máš v pláne venovať sa tancu aj po skončení šou alebo nejako zužitkuješ to, čo si sa v Let’s Dance naučila?

Janka: Mám to určite v pláne. Zmenilo mi to totiž pohľad na život ako taký a na učenie sa nových vecí. Prinieslo mi to do života veľmi veľa radosti a túto radosť by som si chcela zachovať aj naďalej. Takže ak to má byť práve prostredníctvom tanca, tak idem do toho!

Finálové paso doble v podaní Janky Kovalčíkovej a Viléma Šíra.
Finálové paso doble v podaní Janky Kovalčíkovej a Viléma Šíra. Zdroj: TV Markíza
Domov
Zdieľať
Diskusia