Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Thermia Palace Ensana Health Spa Hotel.
14. apríla 2023 o 9:15
Čas čítania 2:17
Sponzorovaný obsah

Zaži nabitý program a bezkonkurenčný luxus v 5* secesnom hoteli v Piešťanoch

Zaži nabitý program a bezkonkurenčný luxus v 5* secesnom hoteli v Piešťanoch
Zdroj: Thermia Palace
ZAUJÍMAVOSTI ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Secesný palác na Kúpeľnom ostrove má všetko, čo dokáže splniť aj tvoje najvyššie nároky.

Navštívil si už niekedy Kúpeľný ostrov v Piešťanoch? Ak si myslíš, že ho navštevujú len dôchodcovia, ktorí tu absolvujú ozdravné pobyty, si na veľkom omyle. Hneď ako na Kúpeľný ostrov vstúpiš, pochopíš, že toto miesto samo osebe pulzuje príjemnými vibráciami. Čarovné na ňom je práve to, že ak chceš, môžeš si ho užiť klasicky „kúpeľne pomaly“ s papučkami na nohách a v župane, ale môžeš zažiť aj kultúru a program, ktorý budeš ledva stíhať absolvovať celý.

Centrom všetkého je prekrásny secesný hotel Thermia Palace, na ktorého atmosféru a pohostinnosť si zvykneš veľmi rýchlo. Priestranné chodby s vysokými stropmi a secesnou výzdobou ťa vtiahnu do luxusu, ktorý ti pripomenie orientálne rozprávky. Tento pocit v tebe vzbudia aj vzdušné a svetlé izby, v ktorých sa síce vďaka bohatému programu budeš zdržiavať (pravdepodobne) len minimálne, no každá minúta strávená v nich bude balzamom na telo aj dušu.

Bohatá história, ktorá trvá už 111 rokov

Päťhviezdičková secesná kráska Thermia Palace začala písať svoju históriu pred 111 rokmi. Za svoj vznik vďačí Alexandrovi Winterovi, ktorý dal hotel vystavať takmer priamo na prameni geotermálnej vody, ktorá Piešťanom priniesla celosvetovú slávu. Pod kuratelou Wintera a jeho synov vyrástla Thermia spolu s kúpeľným domom Irma za necelé dva roky. Secesný hotel slávnostne otvorili 1. mája v roku 1912 a v roku 2006 sa stal prvým kúpeľným hotelom, ktorému bolo udelených 5 hviezdičiek. Od začiatku svojho fungovania bol miestom, kde sa schádzali významné osobnosti a usporadúvali sa prestížne podujatia. Tento charakter si zachoval dodnes – len s tým rozdielom, že každý hosť v hoteli sa cíti vďaka špičkovej starostlivosti personálu ako celebrita.

Thermia Palace
Zdroj: Thermia Palace

Máš už plány na jar? V hoteli Thermia Palace to bude žiť

Okrem prekrásneho kúpeľného parku s množstvom rozkvitnutých magnólií ťa v prípade návštevy hotela Thermia Palace čaká aj zaujímavý program, ktorý doplní čas strávený kúpeľnými procedúrami a oddychom. Ak patríš medzi milovníkov poctivého rezňa a štrúdle ako od babičky, spozornej. Už v polovici apríla si môžeš z Thermie odskočiť do Colonade Restaurant v hoteli Splendid na originálny Schnitzel & Strudel Festival, ktorý nemá na Slovensku gastronomickú obdobu. Keby sa ti chcelo opustiť luxus hotela Thermia Palace opäť, v sobotu 22. apríla sa stretneš v hoteli Esplanade s Karin Majtánovou a jej vzácnymi hosťami a prežiješ dámsky víkend, ako sa patrí.

Rezervujte si jarný pobyt v exkluzívnom 5* hoteli Thermia Palace

Oslavy 111. narodenín hotela Thermia Palace sa vo veľkom štýle rozbehnú už od 29. 4. a vrcholiť budú 1. 5. 2023. Budú spojené s množstvom sprievodných podujatí, na ktorých nechceš chýbať! Kúsok histórie, ktorú ocenia všetci obdivovatelia secesnej tvorby, uvidíš na Kúpeľnom ostrove aj vďaka výstave obrazov jedného z najznámejších predstaviteľov secesie v našich končinách Alfonsa Muchu. Prierez jeho tvorbou na miestach, kde trávil veľa času aj so svojou dcérou, za ktorej vyliečenie vďačí práve vzácnej piešťanskej vode a peloidu, bude mať zvláštne čaro! Oslavy výročia hotela Thermia Palace sa plynule prelejú do najväčšej slovenskej oslavy obdobia secesie. Festival Art Nouveau je piešťanskou raritou a v roku 2023 sa budeš môcť prísť pozrieť na jeho 2. ročník. Stáva sa tradíciou po tom, čo v roku 2020 zožal úspech už jeho nultý ročník.

Thermia Palace
Zdroj: Thermia Palace

Okrem udalostí, príjemných stretnutí, prebúdzajúcej sa prírody, geotermálnej vody a nenapodobiteľnej atmosféry Kúpeľného ostrova zažiješ vďaka ubytovaniu v hoteli Thermia Palace luxus, na ktorý si zvyknutý zo svetových „päťhviezd“, doplnený o typickú slovenskú pohostinnosť.

Príď si užiť jar na ostrove, osláv narodeniny ozdoby Piešťan a nájdi si v sprievodnom programe to, čo ulahodí aj tvojej umeleckej duši. 

Domov
Zdieľať
Diskusia