Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
30. marca 2023, 8:45
Čas čítania 0:44

Nové informácie o tragickej nehode na Zochovej. Spoluväzeň opitého šoféra Dědečka pomáhal policajtom pri vyšetrovaní

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vyšetrovanie tragickej nehody, ktorá si vyžiadala životy piatich ľudí, ukončili po šiestich mesiacoch.

Vyšetrovanie tragickej nehody zo Zochovej, ktorú spôsobil Dušan Dědeček pod vplyvom alkoholu, sa po pol roku skončilo. Podľa informácií denníka Nový Čas má vypracovaný policajný spis viac ako 3 000 strán a prináša viaceré zaujímavé odhalenia.

Advokát jednej z obetí Patrik Benčík pre denník uviedol, že je s výsledkom vyšetrovania policajtov nadmieru spokojný. V spise, v ktorom sa nachádza znalecký posudok, sa pomocou kamerových záznamov vyšetrovateľom podarilo zdokumentovať cestu obvineného Dušana Dědečka z Deaflympijského výboru Slovenska až na miesto nehody.

Polícii pomohla aj výpoveď spoluväzňa

Počas 6-mesačného vyšetrovania policajtom pri analýze celej situácie a šoférovej osobnosti údajne pomohla aj výpoveď osoby, ktorá sa s Dědečkom nachádzala v cele predbežného zaistenia, kam Dědeček putoval bezprostredne po nehode. 

Dušan Dědeček čelí obvineniu z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo až doživotie. Väzobne stíhaný je od októbra 2022 pre dôvodnú obavu z pokračovania v trestnej činnosti.

18. marca 2024, 12:30 Čas čítania 6:53 Muž vyrábal z mŕtvol malých dievčat desivé bábiky. Ich telíčka vykopal z hrobov a vkladal do nich malé reproduktory Muž vyrábal z mŕtvol malých dievčat desivé bábiky. Ich telíčka vykopal z hrobov a vkladal do nich malé reproduktory

Obvinený pod vplyvom alkoholu šoféroval vlani 2. októbra neskoro večer auto, ktoré narazilo v centre Bratislavy do zastávky mestskej hromadnej dopravy Zochova. Nehoda si vyžiadala päť mŕtvych a niekoľko zranených.

Dušan Dědeček.
Dušan Dědeček. Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia