Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. marca 2023, 14:00
Čas čítania 0:27

Perfektné správy. Tisíckam slovenských dôchodcov vyplatia na Veľkú noc dôchodky skôr, táto skupina sa môže tešiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dôchodkové dávky, ktoré Sociálna poisťovňa posiela na bankový účet, budú vyplatené v obvyklých termínoch.

Počas veľkonočných sviatkov dochádza k zmene výplatných termínov dôchodkov. Zmena sa týka seniorov, ktorí dostávajú dôchodok v hotovosti prostredníctvom pošty s výplatným termínom ôsmy a desiaty deň v kalendárnom mesiaci. V stredu o tom informoval hovorca Sociálnej poisťovne Martin Kontúr.

Dôchodcom, ktorí majú dôchodok splatný 8. apríla 2023, vyplatí SP dôchodok o dva dni skôr, a to vo štvrtok 6. apríla. Seniori, ktorí majú dátum splatnosti 10. apríla, dostanú dôchodok vyplatený s jednodňovým posunom v utorok 11. apríla. Dôchodkové dávky, ktoré SP posiela na bankový účet, budú vyplatené v obvyklých termínoch.

Sociálna poisťovňa upozornila, že zmena výplatného termínu dôchodkov vyplácaných v hotovosti nastane opäť v máji 2023. Dôchodky splatné 8. mája budú vyplatené 9. mája.

dôchodcovia
Zdroj: TASR/M
Domov
Zdieľať
Diskusia